2. syyskuuta 2015

Mihin elokuu meni?

Tein pienen kollaasin elokuussa julkaisemistani Insta-kuvista ja jäin hämmästelemään, onko elokuu tosiaan ohi. Mitä siitä jäi mieleen?

Kuun alussa olin vielä lomalla ja vierailimme mummoloissa koko perheen voimin. Sen jälkeen palasin töihin.

Töiden lisäksi elokuuhun on mahtunut jo lasten harrastuksia ja kotitöitä. Kuun merkkihetki oli se, kun Hessulta lähti kaksi hammasta. Pojalle tulee hitaasti rautahampaat, sillä ensimmäiset maitohampaatkin tulivat hänelle vasta 10 kuukauden ikäisenä.

Elokuun sää on ollut hassu, tulihan intiaanikesä, eikä sen vuoksi ole oikein tuntunut elokuulta. Toisaalta kasteiset aamut ja upeat, tummenevat illat ovat olleet elokuuta parhaimmillaan. Vasta nyt syyskuun sateiden myötä tuntuu oikeasti syksyltä.

Osallistun tällä kollaasilla Pieni Lintu -blogin kuukausikollaasihaasteeseen.

Collage about August

Koiranpentu teettää edelleen työtä mutta on se jo ihan eri otus kuin heinäkuun puolivälissä saapuessaan taloon. Se on kuudessa viikossa tuplannut painonsa viidestä kilosta kymmeneen! Se on oppinut istumaan, tulemaan luokse, menemään maahan ja kyljelleen, koskettamaan kuonollaan kättä käskettäessä (tämä kuulemma rauhoittaa koiria), kulkemaan kohtuullisesti remmissä ja sillä on jo jonkinlainen käsitys EI-sanasta. Se puree edelleen paljon. Toivon, että sisäsiisteys siintää lähellä, sillä öisin se osaa pidätellä jo kahdeksankin tuntia.

Luin uudestaan edellisen postaukseni kesän todo-listasta ja tajusin, kuinka stressaantuneena kirjoitin sen - sehän suorastaan huokuu suorittamista! Kirjoituksen julkaistuani menin pitkästä aikaa joogaan ja voi, kuinka ihmeitä se tekikään. Tulin takaisin tiedostaen, kuinka hyvin meillä asiat loppujen lopuksi ovatkaan ja kuinka asioilla on taipumus kääntyä parhain päin.

Lupaan ottaa alkaneen uuden kuukauden vastaan vähän rennommin.

Millä mielellä sinä suuntaat syksyyn, odotatko innoissasi kynttiläitoja ja sateen ropinaa katolla, vai uhkaako kaamosmasennus?

-----
I created this collage of the photos published in my Instagram account during August. At the same time I started wondering where did August go? The month passed by so quickly! 
At the beginning of the month I was still on holiday but then returned to work on the second week. After that the life has been full of work, hobbies and puppy training. There has also been some magnificent sunsets and other beautiful, dark evenings.
With this collage I take part in the collage photo challenge of Pieni Lintu blog.
What's your feeling about the forthcoming autumn? Are you looking forward to the candlelight and the sound of rain drops on the roof or are you afraid of the decreasing light and blue feelings?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+

27 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja tunnelmia. Jännityksellä odotan blogiuutisia, kuvauksissakin olit tyylikkäänä. ;) <3 Pian varmaan selviää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Tiia <3 Joo, pian selviää :)

   Poista
 2. Minä en ole syysihminen lainkaan. Ainoat siedettävät asiat ovat ruska kirkkaina päivinä, kirpeä ja raikas (sateeton!) syysilma ja sienet. Lokakuusta yleensä alkaa hampaat kirskumaan. Meillä töissä on viimeinen vuosineljännes yleensä se vuoden kiireisin. Tänä syksynä en voi kauheasti ansteilla, koska minulla on varattuna elämäni reissu. Minähän suorastaan odotan marraskuuta. Reissun jälkeen onkin synttärirumba ja sitten voi aloittaa fiilistelemään joulua. Ilmassa on siis varovaista syysinnostusta - ainakin ensimmäiseen flunssaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä suhtaudun syksyyn ihan samalla lailla ;) Olen kovin iloinen puolestasi tuon ihanan marraskuun reissun vuoksi! Sitä jaksaa paremmin, kun on mitä odottaa...

   Poista
 3. Kaikkea jännää elokuussasi.

  VastaaPoista
 4. On tavallaan ihana kun syys saapuu. Tykkään hirveästi elokuusta, kypsä kesä ja syksy nurkan takana. Syyskuussa fiilistelen illan pimeyttä ja aamun kosteutta, lokakuussa ja kirpeyttä. Marraskuusta kun selviää, voi huokaista. Marras on mulle ehkä se kuukausista raskain.

  Liikuttavan ihania harvahammaskuvat, aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tykkää myöskään joulukuusta. Marras-joulukuu ovat inhottavia kuukausia pimeyden ja kosteuden takia. Joulu ei paljoa lohduta koska en ole mikään jouluihminen :P
   Toivon että tämä syksy on helpompi koska koiran kanssa tulee käytyä säännöllisesti ulkoilemassa ja se tekee aina hyvää, kelillä kun kelillä.

   Poista
 5. Ihana elokuun kollaasi! Täälläkin uteliaana odotellaan uutisia! :D

  VastaaPoista
 6. Elokuu meni kuin siivillä, johtuen varmasti osin siitä mahtavasta säästä.
  Ihania kuvia ja muistoja.
  Blogiuutisia odotellessa, oikein mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kollaasi, paljon olette ehtineet elokuussa :)
  Syksy on minusta ihanin ja kaunein vuodenaika, joten innolla odotan pimeneviä iltoja, sateen ropinaa ja kumpparikelejä. Hieman kuitenkin jännittää töiden alku ja se, miten arki alkaa rullaamaan tällä äidillä..ehkäpä täältä siihen vinkkejä! Tuolla jo vilkuilin myös vierasbloggareiden kirjoituksia aiheesta.
  Oikein mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, tosi kiva kun piipahdit! :) Olen varma että töiden aloitus ja arki lähtevät teillä sujumaan hienosti - sulla kun on noin positiivinen asenne jo valmiiksi jopa kumpparikelejä kohtaan!

   Poista
 8. Ehtiväinen olet ollut myös elokuussa :). Kyllä se koiranpennun kanssa helpottaa jatkuvasti kun tulee ikää. Joku koirankouluttaja sanoi meille joskus, että sana "ei" ei ole hyvä kouluttamisessa, parempi olisi uusi käsky, jätä, lopeta, istu, maahan tms. Ja antoi esimerkin, että jos olet nuolemassa postimerkkiä kiinni kirjeeseen ja joku sanoo sinulle ei, mitä se tarkoittaa, se ei ohjaa sinua uuteen toimintaan millään tavalla ja voi hämmentää koiraa (ja ihmistä). Me ollaankin yritetty opetella ei-sanan sijaan antamaan käsky toiminnasta jota toivotaan, eli aika usein jätä tai lopeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 Samaa mekin ollaan luettu ja kuultu. Yritetään kuitenkin opettaa myös EI:tä jotta siitä tulisi käsky jolla koira lopettaisi kielletyn toiminnan. Pentukurssilla sitä opeteltiin kahden namin avulla: toisen kohdalla sanottiin "ei ota" ja sitten kun koira ei enää yrittänytkään ottaa sitä vaan katsoi ohjaajaa, annettiin toisesta kädestä nami. Pentu osaa harjoituksen jo hienosti mutta tosielämässä tämä ei aina toimi esim. puremiseen ainakaan kun on iltavillitys. Hyppimisen se osaa jo aika usein keskeyttää kun sanoo "ei hypi" ja perään "istu".
   Mutta joo, aika tekee tässäkin paljon...

   Poista
 9. Ihana lämmin elokuun tunnelma kuvissasi!
  Todellakin arkeen palaaminen tiukkoine aikatauluineen on tuntunut aikamoiselta puurtamiselta.
  Kaipa tähän taas tottuu ;) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3 Kaikkeen tottuu, sanoi varas kun hirressä roikkui - eikös juu? ;)

   Poista
 10. Voi, mikä ihana harvahammas!<3 Ja koiruus tietenkin myös.:D Hienoja hetkiä näyttää sun elokuussa olleen, perhettä ja luonnosta nauttimista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina <3 Kyllä tuo elokuu loppujen lopuksi oikein mukava oli =)

   Poista
 11. Syksyä täällä odotellaan ja ihania syksyn kuulaita päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Maiju <3 Täällä samat fiilikset.

   Poista
 12. Rakastan syksyä. Kaikeksi onneksi pimeys ja luonnon vetäytyminen talvilepoon eivät masenna tai ahdista mua.

  Kuule. Mun blogissa on sulle kunniamaininta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet syysihmisiä <3 Minulla on tuossa asenteessa vielä opittavaa...
   Kaunis kiitos kunniamaininnasta mutta ethän pahastu, jos tällä kertaa en ota haastetta vastaan? Minä nimittäin vastasin Liebster Awardsiin jo huhtikuussa =)

   Poista
  2. Joo, mä en haastanut ketään enkä keksinyt kysymyksiä. Kiittelin ja kehuin vain. :-) Onnea matkaan uudessa hienossa blogikodissa! KK on mun suosikki.

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!