16. elokuuta 2015

Pärnu, oi ihana Pärnu

Vanhempani ovat lähdössä Pärnuun. Nyt siellä taitaa olla ihanin aika vuodesta: vesi on lämmintä, hiekka pitkällä, matalalla rannalla tuntuu lämpöiseltä jalan alla ja illat ovat tummia ja pehmoisia.

Vietimme viime vuonna viikon Pärnussa ja taisin menettää sille sydämeni. Tänä vuonna Viron-kiertomatkalla poikkesimme sinne taas mutta vain yhdeksi yöksi. Sää oli kolea, mutta silti ehdimme kokea paljon kivaa. Sainkin yllättäen inspiraation käsitellä nyt kesäkuun lomakuvamme.

Aivan aluksi vuokrasimme tällä kertaa koko porukalle pyörät. Pärnu on ihan paras kaupunki pyöräilyyn - siellä on tasaista, hyvät pyörätiet ja sopivat välimatkat! Viime vuonna emme vielä koko perheellä pyöräilleet koska ekaluokalle menevän Hessun liikennesääntöjen ymmärrys ei mielestämme vielä riittänyt ulkomailla ajeluun. Sitä mukavampaa oli tällä kertaa valloittaa kaupunki pyörän selästä.

Cycling in Pärnu, Estonia

Cycling near Pärnu harbour, Estonia

Minähän olen tunnetusti kylmien vesin ystävä. Siksi oli pakko päästä uimaan mereen, Pärnun hienolla rannalla kun oltiin, vaikka ilman lämpötila oli lähempänä kymmentä astetta ja veden lämpötila sen alle.

Going for a swim on Pärnu beach, Estonia


Kesäkuussa rannalla ei ollut ruuhkaa, yllättäen...


Koska tällä reissullamme oli vielä koleaa, oli auringonpalvonnan sijaan keksittävä muita aktiviteetteja. Hessun mielestä parasta koko Viron-matkalla oli vuokrata polkuauto. Viime vuonna emme vielä tätäkään huvia hänelle sallineet, mutta tällä kertaa poika sai vuokrata vempeleen itse omilla rahoillaan ja ostikin ajeluaikaa heti puoli tuntia!

On a drive near Pärnu beach in Estonia

Vietimme aikaamme myös keskustassa trampoliinikeskuksessa, joka oli oikein kiva sisäkohde. Eräs toiminnallinen vaihtoehto olisi ollut myös Valgerannan seikkailupuisto, mutta kävimme siellä jo viime vuonna, joten jätimme sen tällä kertaa välistä.

Trampoline center in Pärnu, Estonia

Pärnussa on monia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita. Varmaan kaupungin paras on suloinen Supelsaksad, joka onnistui yllättämään meidän kakkuvalikoimallaan jo viime vuonna, ja pakkohan sinne oli jälleen päästä.

Having an amazing piece of cake in Supelsaksad café in Pärnu, Estonia

The amazing piece of mareng cake in Supelsaksad café in Pärnu, Estonia


Olerko sinä käynyt Pärnussa ja mihin aikaan vuodesta? Mistä tykkäsit eniten?

--------
My parents are off to Pärnu. It reminded me our trip to Estonia in June and inspired me to publish these photos. I love Pärnu: the wide, shallow beach and the green, fresh parks among others.
Have you visited Pärnu? What did you like the best?


Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+
6 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt Pärnussa, mutta kovasti olen kuullut kehuja paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa harkita visiittiä! Siellä laadukkaita kylpylöitä, sinä voisit tykätä niistä!

   Poista
 2. Olen käynyt 80-luvulla. Ranta oli silloinkin hieno, mutta useampi päivä pepsillä ja aamiaisletuilla oli jokseensakin kanheva kokemus :D :D

  Meillä on ollut jo jonkin aikaa suunnitteilla automatka kesälomalla Balttiaan mukaan lukien Pärnuun. Näyttäisi siltä, että ehkä ensi kesänä olisi sen vuoro. Kiva keräillä näitä vinkkejä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään aamupalatarjonta on monipuolistunut huomattavasti - usko pois! (Mehän vuokrasimme molemmilla kerroilla, niin viime kuin tänäkin vuonna huoneiston, eli haimme aamupalatarvikkeet ostoskeskuksesta, mutta taatusti hotelleissa/kahviloissa saa jo ihan eurooppalaisen tasoista murkinaa :) )

   Poista
 3. Minä olen käynyt ja ihana paikka on. Olen käynyt kesällä ja talvella, melkein kyllästymiseen asti. Nykyään Virossa olen ihastunut Tarttoon. Se on aiva loistava kaupunki, suosittelen käymäänjos et ole käynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa fiiliksissä ollaan =) Itse asiassa lähdimme kesäkuussa Pärnusta juuri Tarttoon, jossa vietimme kaksi yötä. Siitä julkaisen matkakertomuksen erikseen heti, kunhan ehdin...

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!