23. kesäkuuta 2015

Miltä tuoksuu viisiviikkoinen koiranpentu? {linky}


"Mun kädet tuoksuu vieläkin pennuilta", sanoi tyttö eilen autossa ajellessamme kotiin.

"No, millainen tuoksu se on", minä kysyin.

Tyttö mietti hetken ja tuumi sitten onnellisena hymyillen: "Pentu tuoksuu sellaiselta lämpimältä, vähän pahaksi menneeltä maidolta."

A five weeks old Australian labradoodle puppy

Eilen oli yksi tämän kesän odotetuimmista päivistä: kävimme tutustumassa kasvattajan luona koiranpentuihin, joista yksi muuttaa kotiimme neljän viikon kuluttua.

Voi niitä palleroita! Viimeistään siinä vaiheessa jokainen meidän perheestä oli mennyttä, kun eräs tumma kaunotar touhusi aikansa Hessun ympärillä, asettui sitten mukavasti pojan syliin ja päätti ottaa uuden ystävänsä luona pienet nokkaunet.

Kuopuksemme on joskus hieman arastellut koiria. Luulen, että päätöksemme ottaa koira tekee erityisen hyvää hänelle.

Wannabe dog owner


Kun katselin noita lattialla mönkiviä piipertäjiä, tajusin yhtäkkiä jotain: meillehän itse asiassa tulee VAUVA - iltatähti! Vauva se on tuollainen koiralapsikin vielä yhdeksänviikkoisena.

Ennen heinäkuun puoliväliä täytyy tarkistaa, ettei lattiatasossa ole mitään vaarallista pikkuiselle. Matot rullaamme pois lattialta, jottei niihin imeydy pissalammikoita. Ja loman alkupuoli minun kannattaa varautua nukkumaan pätkissä, mikäli uusi tulokas inisee yöllä ikävää.

Onneksi kuitenkin iltatähtemme on "vain" karvainen, nelijalkainen hännänheiluttaja. Sitä ei tarvitse imettää, muutkin pystyvät mainiosti hoitamaan sitä. Sitä saa ja kuuluukin käskeä tiukasti ilman paineita siitä, tarvitseeko se aikuisena psykoterapiaa väärin valittujen sanojen vuoksi.

Lisäksi tämä vauva kasvaa paljon nopeammin aikuiseksi kuin ihmistaimemme, mutta pysyy koko elämänsä lapsenomaisena touhupeppuna.

Hurjaa.

Ihanaa.

Onpas meille tulossa aikamoinen pentukesä!

Five weeks old puppies still get breast milk

Pieni Lintu -blogissa on viikon MakroTex-kuvahaasteen teemana tuoksu/haju. Osallistun haasteeseen näillä pennuntuoksuisilla kuvilla.
---
We visited yesterday the kennel from which we are going to adopt a puppy in July. Those five weeks old little creatures were adorable. They stole our hearts.
My summer vacation will begin in July when the puppy will arrive in the house. While watching those miniature dogs yesterday I realized that this summer will be quite special - it's almost like having a baby in the house! I must be prepared to be awake at nights. We must check the bookshelves so that there's nothing dangerous available for the little teeth. And we will probably have to clean up the floors several times because of the "accidents".
I believe this summer will be quite an experience. I cannot wait!
The theme of MakroTex photo challenge this week is smell/scent.  I take part in the photo challenge with these photos of smelly puppies.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+ | Vlogia46 kommenttia:

 1. Voi rakkaus, mitä söpöläisiä ❤️ Varsin oivallinen valinta tuoksuteemaan!

  VastaaPoista
 2. Pienen koiran tuoksu vs. pienen vauvan tuoksu.
  Vauvakoiranhan saattekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Minä tajusin sen konkreettisesti vasta maanantaina!

   Poista
 3. Ihania koiravauvoja. Meidän pojalla on nyt koirakuume. En olisi ikinä uskonut, sillä hän on ennen pelännyt kaikkia koiria, sillä koira puri häntä pienenä, niin että joutui antibioottitippaan sairaalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olipas kurja kokemus :/ Meidän poika on myös säikähtänyt parivuotiaana saksanpaimenkoiraa, joka juoksi vastaan ja hyppi päälle. Sen jälkeen hän on suhtautunut koiriin varauksellisesti. Siksi olinkin erityisen onnellinen maanantain kohtaamisesta =)

   Poista
 4. Voi ei mitä ihania söpöjä! Koiravauvat <3

  VastaaPoista
 5. Voi mä niin tiiän koiranpennun tuoksun - se on ihana, nuhruinen ja söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kuvailtu! Minulle se oli uusi elämys koska en ole ennen nähnyt noin pieniä pentuja...

   Poista
 6. Voi ihanuus ❤️
  Tsemppiä koiravauvan hoitoon jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
 7. OI, oi! Koiranpennut on niin suloisia!<3 Muistan sellaisen hajun ystäväni kotoa lapsuudestani...Heillä oli kenneli, ja kun oli pentuja, oli tuoksu sellainen imelä, muttei paha.:)Ihana, ihanaa! Onnea jo etukäteen uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tyttöni yritti tuossa kuvailla ❤ Minä en vienyt naamaani niin lähelle, tyydyin vain silittelemään palleroita...

   Poista
 8. Minulla ei ole koskaan ollut koirulia. Ajoittaisia koirakuumeita on ollut, joten ymmärrän tuoksufilosofiaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo tuoksu vielä joskus vie sinutkin mennessään... ;)

   Poista
 9. Koiranpentu tuoksuu pehmoiselle, kiva vastaus haasteeseen :)

  VastaaPoista
 10. Voi suloisuus miten suloisia koiranpentuja. Meidän koirat haisevat mökkiviikonlopun jäljiltä ihan kauheilta. Odotan ensi viikon trimmausaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne eivät taida sitten olla enää ihan pentuja? :D Minkä rotuisia teidän koirat ovat? Pesetkö niitä kuinka usein?

   Poista
 11. Voih ja oih, miten suloisia pentuja!

  VastaaPoista
 12. Voi mitä ihania pentuja. Tulee koirakuumetta jo pelklästä katselusta ;)

  VastaaPoista
 13. Voi ei miten söpöjä. Koiran tai kissanpentujakaan ei parane mennä katsomaan, sillä heti lähtee mukaan uusi perheenjäsen. Koiranpentujen hengitys tuoksuu hyvälle <3 Hieman kahville. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei saatu vielä perheenjäsentä mukaan koska koiravauvat ovat vielä niin pieniä... Mutta muutaman viikon kuluttua saadaan :D

   Poista
 14. Voi, kun lutusia! ❤ Onnittelut tulevasta uudesta perheenjäsenestä, ja pitkää yhteistä eloa! :)

  VastaaPoista
 15. Suloiset koiranpennut. Pennut tuoksuvat varmaan koiravauvoilta.

  VastaaPoista
 16. Suloisia pentuja :) Odotan innolla postauksiasi sitten koiravauvan arjesta :) Itsellämme on ollut koirakuume jo jonkin aikaa, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan varmaan jonkin verran hehkuttaa myös pentuarjen kokemuksista täällä blogissa mutta yritän myös hillitä itseni. Eihän koirapostaukset ihan kaikkia miellytä.

   Poista
 17. Meillä on nuuskuteltu vauvan ja koiranpennun tuoksua yhtä-aikaa. Työllistävää, mutta minkäs sille voi kun on iuinen vauva ja koirakuume. Nyt talossa isompien lasten ja koirien lisäksi vaihteeksi taapero ja koiravauva... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatunnosto sinulle! Itsestäni ei olisi ollut kolmen lapsen äidiksi, tuntuu että hädin tuskin minusta riittää edes kahdelle... Samoin koirakuumetta olemme pantanneet tähän asti, että kuopuskin on ehtinyt tokaluokkalaiseksi. Minun voimavarani kun ovat niin rajalliset.

   Poista
 18. Ihania pennunpalleroita. Koiranpentu tuoksuu mielestäni hmm.. hiukan pähkinäiseltä :D
  Meillä kaksi karvaista perheenjäsentä <3 Omalle lapselleni koiran tulo perheeseen on ollut yksi parhaita asioita henkiseltä kantilta: hän sai ystävän joka rakastaa häntä aina, oppi huolenpitoa ja vastuullisuutta sekä kärsivällisyyttä.

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi - ihana kuulla, että koiranpentu on vaikuttanut perheessänne noin <3 Juuri samaa minäkin toivon...

   Poista
 19. Ihana haju:) Voi mikä kesä Teillä on edessä. Siinä sitä touhua riittää. Hajusta tuli mieleeni elävästi kissanpennun haju, mutten sitä laittanut tekstiin kun ei ollut kuvia. Ei ollut kyllä kaikista muistakaan mitä mainitsin. Onnea uuden perheenjäsenen vuoksi, riesaa ja rakkautta siitä tulee, mutta se on sen väärti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdimme pitkään tuota riesapuolta, kun arastelimme ajatusta että elämään tulisi taas lisää liikkuvia osia - nippa nappa pystytään tämä tontti hoitamaan kunnolla. Tulimme kuitenkin vakuuttuneiksi siitä että koira tuo pitkän päälle enemmän iloa kuin vaivaa. Mutta intensiivinen kesästä tulee joka tapauksessa, se on saletti =)

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!