15. toukokuuta 2015

Cheek-jäbän testissä uudistunut Viking Mariella

Pikkumies menossa Viking Mariella -laivaan

Uraäidin Ruuhkavuodet / BD2 Inside Comfort -hytissä on 140 cm leveä parisänky

BD2 Inside Comfort -hytin kokolattiamatto näyttää lankkulattialta / Uraäidin Ruuhkavuodet

BD2 Inside Comfort -hytin kylpyhuone / Uraäidin Ruuhkavuodet

Viking Mariellalla on uudistuksen jälkeen kolme leikkipaikkaa

Viking Mariellan KIDS-leikkihuoneessa voi piirrellä / Uraäidin Ruuhkavuodet

Viking Mariellan PS4 Loungessa voi pelata pleikkaria / Uraäidin Ruuhkavuodet

Lupasin kirjoitella tarkemmin äiti-poika-matkastamme Tukholmaan. Teimme matkan Viking Mariellalla, joka on juuri uudistettu. 30 vuotta täyttävä klassikkolaiva on saanut perusteellisen kasvojenkohotuksen: esim. hyttejä, leikkipaikkoja ja ravintolatarjontaa on kehitetty. Olin kovin iloinen, että saimme Vikingiltä mahdollisuuden tehdä matkan Mariellalla blogiyhteistyönä.

Uutta Mariellalla on muun muassa Comfort-hyttiluokka, jonka hyteissä on esimerkiksi parivuoteet, TV ja langaton verkkoyhteys. Me yövyimme tämän uuden hyttiluokan BD2 Inside Comfort -hytissä, joka oli 6. kannella. Runsaan kahdeksan neliömetrin hytti vaikutti aluksi hieman pieneltä, mutta kaiken kaikkaan täytti mainiosti tarpeemme - emmehän me laivalle tulleet hyttiin kököttämään. 140 cm leveä parisänky oli kyllä hulppea. Hessun aiemmat kokemukset laivojen kerrossängyistä menivät sen ansiosta kerralla uusiksi.

Uudistettujen hyttien lisäksi Mariellalla on panostettu leikkipaikkoihin, joita oli peräti kolme. Hyttimme kanssa samalla kannella oli se leikkipaikka, jossa oli pallomeri. Paikka oli kuitenkin kovin suosittu, eikä pallomeri enää kiinnostanut 8-vuotiasta "Cheek-jäbää", joten siirryimme lähes välittömästi tutustumaan 8. kannen leikkipaikkoihin.

Ylemmän kerroksen KIDS-lastenhuone vaikutti miellyttävältä. Siellä oli telkkari, mukavia istumapaikkoja ja iso pöytä, jossa sai rauhassa piirrellä. Huoneessa järjestettiin myös ohjelmaa lapsille.

Hessun mieli paloi kuitenkin naapurihuoneeseen, PS4 Loungeen, jossa oli isompien lasten käyttöön neljä pleikkaria sekä kaksi tietokonetta. Meillä oli tuuria, sillä loungessa oli tilaa, joten annoin Hessun käyttää ruutuaikaansa pleikkaripelien parissa, vaikka huone oli varsinaisesti tarkoitettu yli 10-vuotiaille lapsille. Pleikkareista onneksi löytyi paljon myös K7-pelejä.

Uudentyyppiset ravintolat ovat myös merkittävä osa Mariellan uudistusta. Kiinnostavin mielestäni oli "sosiaaliseen ruokailuelämykseen panostava" Plate – Social Dining -ravintola, Kokeilimme sitä Hessun kanssa reissumme ensimmäisenä iltana.

Platessa on hauska, teollisuushenkinen sisustus: pöydät ovat rautaa ja esim. lautasliinarenkaina oli jättikokoiset mutterit. Plate on fine dining -tyyppinen maisteluravintola, mikä on laivamiljöössä kivaa vaihtelua. Nautimme Hessun kanssa kahteen pekkaan seitsemän ruokalajin kalapainotteisen maistelumenun.

Viking Mariellan Plate-ravinolassa on hauska, teollisuushenkinen sisustus / Uraäidin Ruuhkavuodet

Viking Mariellan Plate-ravintolan lautasliinarenkaat ovat jättimuttereita! / Uraäidin Ruuhkavuodet

Viking Mariellan Plate-ravintola

Platessa ruoka oli maukasta ja sopi ihan mukavasti myös ekaluokkalaisen suuhun: Hessu maistoi elämänsä ensimmäisen kerran simpukoita osana alkupalaa ja tykkäsi kovasti. Samoin alkupalana ollut parsa-annos hiveli makunystyröitä. Myös kalakeiton sitruunainen kookosliemi sai pojalta täyden pisteet. Itse taas nautiskelin eniten jälkiruoista, joissa oli oivaltavasti hyödynnetty mysliä.

Odotusajan puolesta Plate ei kuitenkaan mielestäni sovellu lapsille yhtä hyvin kuin perinteinen buffet-pöytä: seitsemän ruokalajin kokonaisuudessa meni meillä yhteensä kolme tuntia, sillä ruokalajien välillä piti odottaa 20-30 minuuttia. Ravintolassa oli meidän lisäksi neljä muuta seuruetta.

En vieläkään lakkaa ihmettelemästä, miten reippaasti seuralaiseni jaksoi viihdyttää itseään ja jutella mukavia noinkin pitkän ajan. Pienempien lasten kanssa ruokailu ei välttämättä olisi yhtä myönteinen elämys. Sen sijaan aikuisten kahdenkeskiseen, kiireettömään ruokailuun Plate on varmasti viihtyisä vaihtoehto.

Viking Mariellan Plate-ravintola

Viking Mariellan Plate-ravintola

Seuraavana iltana kallistuimmekin sitten takuuvarman Buffet-ravintolan puoleen, eikä se tuottanut pettymystä. Vikingilä on oma, erillinen noutopöytä lapsille, mutta iso koululaisemme tykkää kalasta niin paljon, että päätti mieluummin nauttia aikuisten pöydän antimista. 

Lauantai-illan herkuttelun kruunasi Ville Viking, joka piipahti tervehtimässä ravintolassa ruokailevia lapsia.

Viking Mariellan buffetissa Ville Viking tervehti lapsia / Uraäidin Ruuhkavuodet

Viking Mariellan kannelta oli kivaa katsella maisemia / Uraäidin Ruuhkavuodet

Lauantaina ennen ruokailua ehdimme piipahtaa kannella ihailemassa maisemia ihanan aurinkoisessa säässä. Löysimme tiemme "tööttäyspiipun" juurelle kiltin miehistön jäsenen neuvojen ansiosta. Suurin osa Mariellan henkilökunnasta oli oikein ystävällistä niin ravintoloissa kuin myös 6. kannen infopisteessä. Ainoa poikkeus oli leikkihuoneen hieman stressaantuneen oloinen leikkitäti, joka ilmeisesti ei ollut sisäistänyt, mitä asiakaspalveluhenkisyys tarkoittaa.

Kaikkiaan matka oli tosi onnistunut, ja uudistunut Mariella kiva tuttavuus, jota voimme suositella muillekin lapsiperheille!

Postaus toteutettu yhteistyössä Viking Linen kanssa

---
As I wrote earlier, we visited Stockholm last weekend with my 8 year old son. We tested the renewed Viking Mariella cruise ship during the trip in collaboration with Viking Line. 
The renewed cabins of the boat are nice with 140 cm wide double beds and televisions. There are several optional restaurants on the boat, choices for families and adults. We had dinner in the Plate - Social dining restaurant but we liked even better the traditional buffet restaurant.
Last but not least there are three playrooms in the boat. My son liked the best the one with playstation games.
We had a nice stay, I can warmly recommend the boat to any family with kids!
I'm linking this story up with Friday Photo Journal and Photo Friday.


Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | vlog @Vlogia.

18 kommenttia:

 1. i've never tried travelling with cruise yet but this ship looks pristine and relaxing. ^0^
  the mascot looks cute!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Many thanks for your comment! You are right - it was a very relaxing trip =)
   In Finland cruising either from Helsinki to Stockholm or from Helsinki to Tallinn is a very popular way to spend a weekend.

   Poista
 2. What a fun trip with your son! The ship looks so lovely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for your comment :) It was a lovely trip indeed!

   Poista
 3. Kiva merimatka!
  Maisemat ovat aina niin ihanat tuolla merellä ja ruoka maistuvaa!
  Kaunista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Mukavaa viikonloppua sinullekin =)

   Poista
 4. Your son seems to have fun on this trip! love the dining chairs ... and I see good food! How did you find my blog? Happy weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You are right, we had great fun on the trip =) The dining chairs were quite special, I agree. The sip company Viking Line tells that the theme of the interior design in the restaurant is Industry.
   I found you blog via Friday Photo Journal, of course :) Have a lovely weekend, you too!

   Poista
 5. What a great collection of Photos! My husband and I were just talking about wanting to take a Viking cruise - they're opening up a line that goes up and down the Mississippi River (which is super close to us).

  Thank you for joining us this week for Photo Friday!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment and thanks for setting up the link up! :)

   Poista
 6. Voi, teillä on varmasti ollut mukava reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kivaa meillä oli! Kiva kun kävit kommentoimassa :)

   Poista
 7. Oijoi, miten siisti ja tyylikäs hytti! Hieman erinäköinen kuin se, jossa olen vuosia sitten laivalla ollessani yöpynyt. :) Oli mukava lukea reissustanne - en malta odottaa, että tytöt kasvavat vielä hitusen ja pääsen seikkailemaan heidän kanssaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit reissupostauksesta! Itsekin olin kyllä hämmästynyt tuosta hytin parisängystä...
   Varmaan jo ihan pian pääsette tyttöjen kanssa reissuun - laivamatkailu on niin mukavaa, kun se sopii tosi monen ikäisille lapsille =)

   Poista
 8. Pitäisiköhän uhmata varmaa meripahoinvointia ja tilata laivamatka Tukholmaan kesäksi... Näyttää niin kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tuo reissu kyllä oli! Joskus tuntuu, että laivamatkoja väheksytään liian arkisina. Kyllä laivamatkakin voi olla oikea elämys - se katkaisee arjen oikein mainiosti.
   Meripahoinvointi tietenkin on valitettava hidaste... Vaikuttaako siihen se, millä kannella hytti sijaitsee?

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!