4. huhtikuuta 2015

Pari lemppariasua: Halpahallimekko ja kirppislöytö (#OOTD)

Tässä pääsiäislomalla olen lastenhuoneiden lisäksi siivonnut myös vaatekaappia. Iloitsin jo pari viikkoa sitten, että pääsen pian luopumaan talvivaatteista eli valikoimaan uudet, keväiset 33 vaatetta, joita käytän huhti-kesäkuun ajan. Luontoäiti päättikin toisin: talvitamineita on tämän viikon räntäsateissa tarvittu taas enemmän kuin aikoihin.

No, pääsiäisen kunniaksi päätin että kevät on tullut. Pidän kovasti peukkuja sen toivossa, että tuo räntäsade lakkaisi. Luovuin nimittäin myös talvikengistäni...

Jos joku uusi lukija ihmettelee, miksi käytän vain 33 vaatetta kolmen kuukauden ajan: syynä on uudenvuodenlupaukseni. Aloitin tammikuussa 333-projektin, jota myös P333-nimellä kutsutaan.

333-projektissa ideana on valikoida 33 vaatekappaletta, joita käytän kolmen kuukauden eli yhden "sesongin" ajan. Kolmen kuukauden kuluttua valitaan uudelle kaudelle toiset 33 vaatetta. Matkan varrella tajuaa, kuinka vähillä vaatteilla oikeasti pärjää ja samalla tulee laittaneeksi kierrätykseen turhat vaatteet

Päätin julkaista kuvia niistä asuyhdistelmistä, joita olen projektin ensimmäisen jakson aikana käyttänyt todistaakseni, että vuosia vanhoissa vaatteissakin voi elää. Tässä vielä pari lempimekkoani, joita on kyllä tullut käytettyä alkuvuonna enemmän kuin aikoihin.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Ylläoleva mekko on ehdoton talvisuosikkini. Siinä on 80 % angoraa ja 20 % viskoosia. Se on peräisin Pohjanmaalta Halpa-Halli -nimisestä kaupasta. Halpa-Halli sekä Tokmanni, joka taitaa kuulua samaan konserniin, myyvät Janina F. -nimistä vaatemallistoa, jonka on suunnitellut povimalli Janina Fry (ent. Frostell).

Minulla ei ole Janinan kanssa paljoakaan yhteistä (ainakaan kuppikoon suhteen) mutta pidän kauheasti tuon malliston vaatteista. Tätä mekkoa olen käyttänyt niin töissä kuin kotona jo useamman vuoden ja aina se on mielestäni yhtä kiva. Tykkään mieluiten laittaa sen kanssa poolokauluspaidan ja pitkät saappaat.

Seuraavan mekon taas ostin pari vuotta sitten UFF:sta alle kympillä. Se on trikoota mutta ilmeisesti leikkauksensa tai väriensä puolesta ihan asiallinen. Olen käyttänyt sitä usein töissä, myös edustustilaisuuksissa, ja saanut positiivisia kommentteja esimerkiksi sen väreistä. Helmien kanssa se onkin oikein nätti.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Nyt nämä mekot ja villapaidat joko menevät varastoon tai jäävät kaappiin lepäämään! Loman jälkeen lähden toimistolle jo keväisemmissä kuteissa (ja toivon että tarkenen...)

P.S. Olisi kiva, jos osallistuisit arvontaani: 10 blogini lukijaa saa 40 % alennukseen oikeuttavan koodin care.com -palveluportaaliin, josta löytää kätevästi oman lähiseutunsa kodinhoitoapua! Arvonta loppuu torstaina 9.4. klo 20.

-----
During this Easter holiday I've gone through my wardrobe and selected new set of clothes for April-June.
(I'm wearing only 33 pieces of clothes for three months because I made a new year's resolution regarding 333-project. The 333-project  means that I'll try to survive with 33 pieces of clothes and shoes for three months and then will select another 33 for the next 3 months. This way I will only wear 132 pieces during 2015.)

These dresses are cheap: the first one I found in a discount store and the second is recycled, from UFF. I'm publishing photos of these kind of business outfits in order to prove that some first class expensive brand clothes are not always a must in business life.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.

14 kommenttia:

 1. Ai että olet ihana, niin tykkään juuri siitä, ettei ole ja tämä "Vuitton" on sieltä ja sieltä vaan ah ihanat kirpparilöydöt. (Ensimmäinen blogini aihealue piti olla kirpparilöydöt, se ajatus oli vahvasti ilmassa kolmisen vuotta sitten, vastaiskua tälle Vuitton maailmalle, vaikka kaikelle on paikkansa ja niitäkin on ihanaa ihastella;)

  Upeat mekot ja graafiset kuviot sopii täydellisesti lyhyisiin hiuksiin ja näytät himskatin kauniilta muutenkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi taas, kiltti Tiia <3 Päätin julkaista näitä asukuvia vanhoista rytkyistä juuri vähän niin kuin vastaiskuna tuolle Vuitton-maailmalle. En haluaisi, että blogissa esitetään tavoittelemisen arvoisina vain uudet merkkituotteet.

   Poista
 2. Halpa-Halli -ketju ja Tokmanni -ketju eivät ole samaa ketjua, molemmilla on omat yrittäjänsä. Esim. Halpa-Halli on perheyritys. Mukavaa pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikaisustasi! Olet aivan oikeassa, muistin väärin. Muistelin nimittäin sitä, kun Tokmanni osti aikoinaan Vapaa Valinta -ketjun sekä myöhemmin myös muita: Robin Hoodin, Säästökuopan ja Säästöpörssinkin.
   Itse asiassa taisinkin tuon lempimekkoni ostaa Tokmannilta enkä Halpa-Hallista! Tässä iässä näköjään muisti jo reistaa... Pahoitteluni sekaannuksesta.
   No, joka tapauksessa hyviä kaupoja kummatkin ;)

   Poista
 3. Kivat mekot, molemmat! Ja niin kuin Tiia tuolla ylempänä sanoi, musta on kanssa tosi ihanaa, että edustavia vaatteita löytyy ja esitellään!!!! eikä aina vaan niitä merkkijuttuja ja Vuittoneita yms. Tällaisena taviksena ja ei niin rikkaana on kiva huomata, että kivoja vaatteita löytyy muualtakin kuin merkkiliikkeistä. Neljän lapsen äitinä ja asuntovelallisena ei ole kovin montaa merkkivaatetta mahdollisuus hankkia ja silti pitäisi töissä näyttää asialliselta ja siistiltä ja edustavalta, kiitos siis tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista <3 Oletko vilkaissut myös naapuribloggaajani Paprikan asuja blogissa Äitini on vihannes (http://blogit.kaksplus.fi/blogi/aitionvihannes)? Itse sain niistä inspiraation ja uskalluksen tällaisiin erilaisiin asukuviin. Paprika laittaa aina julki myös asujensa hinnat, jotka on yleensä muutaman euron. Ei tosin business-pukeutumista mutta hauskoja asuja joka tapauksessa!

   Poista
 4. Tuo sinun projektisi on kyllä kunnioitettava - en taitaisi siihen ihan vielä pystyä, vaikka vaatekaapin raivaus onkin jo aloitettu;)
  Ja pidän siitäkin, että näytät, miten pienelläkin rahalla voi pukeutua tyylikkäästi - kaikilla ei ole varaa niihin luksusmerkkeihin - ja monella, joilla olisi varaakin, ei ole halua - rahat halutaan käyttää muuhun;)
  Ihanaa pääsiäistä sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi =) Nyt 33 vaatetta on valittu ja jo lähtiessä tuntuu, että saattaa kesäkuun lopussa puuduttaa, sen verran pieneltä tuntuu vaatevarasto... Mutta katsotaan jos kesäkuun loppun asti sätkyttelen. Samalla tuli laitettua taas aika paljon turhia vaatteita kierrätykseen.

   Poista
 5. Hieno idea tuossa projektissa. Jossakin vaiheessa sitä voisi kokeillakin. Ja minä Ladyn lailla pidän siitä, että osaat olla tyylikäs pienelläkin rahalla! Nuo molemmat mekot ovat upeita ja lyhyt tukkasi jotenkin kruunaa ne.
  Ihanaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3 (Lyhyt tukka minulla on ollut aina, sama mallikin jo yli 20 vuotta =) )
   Yritän tällä projektilla ja näillä vanhojen/halpojen vaatteiden asukuvilla hieman potkia blogien valtavirtaa vastaan. Monestihan blogit lietsovat kulutushysteriaa luomalla uusia tarpeita, mikä on epäekologista. Kun joku Vuitton näyttää bloggaajan päällä upealta herää tunne, että itsekin on saatava se. Ilmiön seuraukset huomaa kirppiksillä: ihmiset laittavat aivan uskomattoman hyväkuntoisia, usein jopa käyttämättömiä vaatteita kierrätykseen, koska on niin kova kiire hankkia uutta.
   Mukavaa pääsiäisen jatkoa myös sinulle ja perheellesi!

   Poista
 6. Oma vaatekaappi tarvis todenteolla tyhjennystä. Tosin mulla taitaa kiertää ne samat muutamat vaatteet aina. Ja valtaosa vaan kaapissa viemässä tilaa. Ihania löytöjä voi tehdä tosi halvalla, kuten sun esimerkkisi osoittaa :) Ostin just lauantaina H&M:lta ihanan trikoomekon hintaan 9,95€. Hyvä ja halpa löytö, kunhan kevätsäät alkais kunnolla.
  Mukavaa alkavaa työviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. H&M:llä on munkin mielestä tosi kivoja vaatteita :) Itselläkin kiersi samat vaatteet jatkuvasti, siksi tämä projekti ei olekaan aivan mullistanut elämääni ;) Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 7. Kaunis tuo sun ylempi mekkosi... tai on toi toinenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! :) Ylempi on minunkin lemppari. Alempikin on livenä vielä enemmän edukseen. Minä en oikein osaa ottaa kunnon asukuvia, kun vaatteet on niissä aina rypyssä. Mutta juuri siksi haluan harjoitella niitä ottamaan, ehkä tässä vielä jonain päivänä opin... ;)

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!