3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisprojekti: Lastenhuoneen kaaos kuntoon

Vietetäänkö teillä pääsiäistä hartaasti hiljentyen tai sukset pohjoisen puuterilumilla suhisten? Meillä on menossa pieni lomaprojekti: katsomme mitä lastenhuoneet ovat syöneet. On niin ihanaa kun ollaan pitkästä aikaa koko loma kotona ja voidaan puuhailla kaikenlaista, mihin ei normaaliarjessa ole aikaa!

Pelkäsin että urakka olisi lapsille suorastaan viadolorosa, ja pilaisi lasten koko pääsiäisen. Mutta kerrankin voin onnitella itseäni kasvattajana: onnistuin luomaan tytölle motivaation hommaan ja pikkuveli noudattaa esimerkkiä ihan itsestään.

Hipu nimittäin lähti aamulla ulos parhaan kaverinsa kanssa. Silloin olin jo epätoivoinen ja ajattelin, että siinä meni pääsiäissiivous jo ennen kuin sitä ehdittiin aloittaakaan... Sitten tytöt keksivät, että pääsiäisenä olisi mukava yökyläillä. Ja tässä kohtaa onnistuin pysymään lujana. Tekstasin vastaukseksi: "Yökyläily ei ala ennen kuin laatikot ja hyllyt ovat järjestyksessä ja pöytä tyhjä."

Nyt olen ihan fiiliksissä - kikka toimi! Tuolla ne siivoavat kaikki yhdessä! (Saattaa tosin olla hieman alhaista käyttää urakassa naapurin lapsityövoimaa, mutta tarkoitus pyhittää keinot...)

Tässä näkymä lähtötilanteeseen:

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Raportoin myöhemmin lopputuloksesta. Lisäksi sovimme että kun homma on ohi, palkitsemme itsemme joko kylpyläreissulla tai sisäleikkipuistolla.

Puuhakasta pääsiäistä!

P.S. Muistathan osallistua arvontaani: 10 blogini lukijaa saa 40 % alennukseen oikeuttavan koodin care.com -palveluportaaliin, josta löytää kätevästi oman lähiseutunsa kodinhoitoapua! Arvonta loppuu torstaina 9.4. klo 20.

----
We will spend this Easter at home. It's wonderful to be a just at home and have time for all the little and big things which have no space in our everyday life. Such as cleaning up the children's rooms.
I'm astonished that this is really happening! I managed to motivate my daughter into the project by promising that her best friend can stay over night at our place. Genius from me -don't you think?
Have a happy Easter!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.
13 kommenttia:

 1. Ihan kuin meidän esikoisen huoneesta... Lohdullista :D Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko tai älä - nyt on näky jo ihan toisenlainen! Mukavaa pääsiäistä sinnekin <3

   Poista
 2. Voi miten lohdullista näkymää ja tuo lapsityövoiman käyttökin! Mielelläni näkisin lopputuloksenkin....

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelepa - pojan huone tuli jo valmiiksi, siivosimme laatikotkin! Laitan viimeistään maanantaina kuvia, tytön huoneeseen jäi vielä pari kasaa jäljelle.

   Poista
 3. Jonkinmoinen inventaario kotona pitäisi tehdä, mutta ehkä sitä nyt pääsiäinen vain olla möllötellään, kun kerrankin siihen mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistai! Me ollaan täällä olla möllötelty aika monet lomat ja sen vuoksi ollaan päädytty tällaiseen tilanteeseen... Nyt on kuitenkin urakka 95 % ohi, eli ehditään vielä rentoutuakin =) Kivaa pääsiäisen jatkoa sinulle ja perheellesi!

   Poista
 4. En malta odottaa miltä teillä näyttää suursiivouksen jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienolta näyttää - odotas vain kunhan saan kuvat siirrettyä koneelle ;)

   Poista
 5. Toivotavasti tule siistiä ja tavarat ovat ainakin hetken aikaa hyvässä järjestyksessä :)

  Meillä tehdään pikkuhiljaa inventaariota. Pienempien poikien huoneeseen tulee remontti ja kaikki kalusteet menevät vaihtoon. Meillähän pojat eivät luopuisi mistään, niin teen suurimman osan hommasta itse, jotta pääsen jostain tavarasta eroon ilman suurempaa draamaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole jännää, että lapset eivät suostuisi luopumaan mistään? Yleensä meidän tenavat eivät edes anna minun koskea kierrätysmielessä tavaroihinsa "kun se on tärkeä, minä leikin sillä!" (Vauva-aikaisella duploautolla...)
   Eilen tuntuivat ymmärtävän, että tämänkertaisessa pyörremyrskyssä on tosi kyseessä. Kävimme tavaroita läpi yksi kerrallaan: "Mikä tämä on, leikitkö sillä?" Useimpiin tuli vastaukseksi: "En mä tiedä, en leiki."
   Mutta miksi niitä ei voi itse heittää pois? Miksi siihen tarvitaan aikuisen siivouspuuskaa?
   (No, onhan tuo pois heittäminen meille aikuisillekin vaikeaa...)

   Poista
  2. Täytyy tunnustaa, että minulla on paha tapa marinoida kaikenlaista kaapeissa :)
   Aivan selvästi tarvitsisimme roinattomampaan talouteen yhden päättävän henkilön lisää. Minä perkaisin lasten tavarat ja joku minun tavarani. Miehelle en uskaltaisi luovuttaa päätäntävaltaa tavaroistani ;)

   Poista
 6. Megahuojennus! Ihanaa, että muidenkin lastenhuoneissa näyttää samalta kuin meillä.

  Ja kyllä, täälläkin vietetään pääsiäistä perinteisesti kotoillen. ...pitää sisällään lastenhuoneiden siivouksen. Esikoinen motivoituu onneksi itsestään, keskimmäiselle paras porkkana oli, kun lupasin, että rakentelen sen kanssa legoilla, kun urakka on valmis. Se on harvinaista herkkua se. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teilläkin on jo valmista! Meillä lapset olivat super-tehokkaita ja selvisivät urakasta päivässä! Poisheitettävää ja kierrätettävää tavaraa huoneista lähti 2 banaanilaatikollista + 1,5 jätesäkkiä.
   Tehoperjantain jälkeen olemmekin nautiskelleet lomasta. Tänään lunastimme siivousurakan palkinnot eli kävimme kylpylässä ja ravintolassa syömässä =)

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!