29. huhtikuuta 2015

Kauhea kamerakuume!

Viime aikoina valokuvausharrastus on ollut asia, joka on tuonut arkeeni uutta, luovaa energiaa. Pian kuitenkin minulla on edessä pula-aika: olen tähän asti saanut kuvata mieheni järkkärillä, mutta kesäaikaan myös hänen valokuvausharrastuksensa herää henkiin yhtä aikaa luonnon heräämisen myötä. Tämä merkitsee väistämättä sitä, että järkkäri ei useimmiten ole minun vaan omistajansa käytössä.

Niinpä ajattelin investoida. Miehen kamera on Canon EOS 500D ja meillä on siihen Canon EF 35-80 mm f/4-5.6 -objektiivi, Canon EF 50mm f1.8 -objektiivi sekä Sigma AF 70-300mm f 4-5.6  -macro-objektiivi. Olisi varmaan järkevintä ostaa rinnalle toinen Canon-runko ja siihen vain joku uusi, kiva putki (tuskin kaikki putket koko ajan ovat miehen käytössä), mutta tässä asiassa minusta on tulossa mainonnan uhri...

Olen löytänuyt itseni kuolaamasta Olympuksen pikkujärkkärien perään pitkälti siksi, että niin moni netissä on kehunut niitä. Olen kallistumassa tällaisen paketin suuntaan, mitäs tuumaat?

Olympus PEN E-PL7 hopea + 14-42 mm EZ objektiivi
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11012/dxhcs/Olympus-PEN-E-PL7-hopea-14-42-mm-EZ-objektiivi
Kuva: Verkkokauppa.comKoska PEN E-PL7-paketin mukana tuleva zoom-objektiivi ei ole kovin valovoimainen, haluaisin ehdottamasti lisäputkeksi  tämän: Olympus M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8
Kuva: Verkkokauppa.com...ja koska olen erityisesti hurahtanut makrokuvaukseen, haluaisin vielä lisävarusteeksi tämän:
Olympus MCON-P01 -makrolisäke

Verkkokauppa.com
Kuva:Verkkokauppa.com

Haikailen tällaista settiä, koska haluaisin mikrojärkkärin. Olen usein harmitellut, että arjen tiimellyksessä on vilahtanut ohi monia kuvauksellisia tilanteita, mutta järkkäri makaa yleensä jossain kameralaukun pohjalla. Räpsin tietenkin paljon kuvia ihan vain Lumia-puhelimellani (ja joskus toki myös sen kanssa tulee onnistuneita otoksia) mutta ei kännykkäkuvia yleensä ottaen voi järkkärikuviin verrata.

Kyseinen Olympuksen runko on kuulemma monikäyttöinen ja kooltaan ylivertainen, sillä se mahtuu helposti käsilaukkuun tai vaikka taskuun, erityisesti tuon 14-42 mm EZ -objektiivin kera.

Mitä mieltä olet, olisiko tällainen paketti hyvä? Millaisella kameralla sinä kuvaat?

-------
I'm suffering from a severe symptom: for quite some time I've felt that I desperately need a new camera. And because I'm easily affected by advertising, I'm seriously considering the package above. The need for a new system camera is current because I've been taking photos with mys husband's camera, but soon he will be using it a lot more than before, when the summer comes.
What kind of equipment do you use for photography?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin | Blogipolku | vlog @Vlogia.

12 kommenttia:

 1. Me ollaan Nikon-perhe.. ;)

  Nikon D5100
  -Nikkor 35mm 1:1.8G DX
  -Nikkor 18-55mm
  -Nikkor 55-300mm

  Nikon Coolpix4500

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi - hyvä että olette pysyneet samassa merkissä koko perhe, lienee järkevää.

   Poista
 2. Meillä kuvataan canoneilla.
  Eos 600D, eos 7D, canon M ja näihin muutama kitti, valovoimainen, zoomi ja kalansilmä.

  Nuorimmilla on samsungin pokkarit, kestävät nääs veden alla kuvaamista.

  Mäkin olen alkanut haaveilemaan mikrojärkkristä taskussa kannettavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in. semmoinen taskukokoinen kamera olisi kyllä kätevä. Pokkareissa ei vaan usein riitä valovoima... Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Täällä myös aivan kauhea kamerakuume ja haave saada parempia kuvia. :) Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika rahikaisella ;) Ihanaa vappua sinulle, Tiia! <3

   Poista
 4. Vannoutunut Canonisti ;) PowerShot IS, Ixus 255 ja 600D, kohta valikoima kasvaa 6D:llä tai Mark3:lla :) Kannattaa muuten yrittää päästä johonkin kokeilemaan tuota makrolisäkettä ja katsoa riittääkö sen optinen laatu sinun tarkoituksiisi. Itse en Olympusta tunne kuin sen, että mulla oli 10 v. sitten silloisen käsityksen mukaan hyvä digi ja ai kamala millaista jälkeä se tekee, kun nyt sitä kokeilin =D Kauas on kehitys kehittynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Joo, itsekin tajusin ettei makrolisäke ole oikein hyvä ratkaisu, kun se heikentää kuvan laatua ja valovoimaa niin paljon...

   Poista
 5. Mä sain joululahjaksi Olympus Pen minijärkkärin, hieman halvempi malli, kuin tuo haaveilemasi. Opettelu jatkuu edelleen (on ollut suorastaan jäissä, kun en ole ehtinyt...tai viitsinyt kaivaa ohjekirjaa esiin). Uutta objektiivia ainakin makrokuviin kaipaisin, ehkä myös laajempiin kuvakulmiin. Nälkä kasvaa syödässä. Kirjoittelin postauksen kamerastani tammikuussa:
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/01/ensi-askeleita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentistasi, täytyypä käydä lukemassa tuo postauksesi! Itse päädyin järkkärin sijaan tällä kertaa pokkariin. Syitä ja taustoja tälle ehkä yllättävälle päätökselle uusimmassa postauksessani.

   Poista
 6. Mulla on itsellä Canonin EOS 550D ja siihen kittiputken eli 18-55mm lisäksi 75-300mm. Poikaystäväni sai jouluna lahjaksi Canon EOS 100D'n joka on suhteellisen pienikokoinen, mutta toiminnoiltaan erittäin monipuolinen. Taskussahan kameraa ei kannata pitää vaikka kuinka pieni olisikin. Mulla hajosi linssinsuojus ja näyttö meinasi kärsiä laukun pohjalla. Kurkkaa esimerkiksi 700D, siinä on kääntyvä näyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! =) Valitettavasti olin sen verran hätäinen, että menin jo ostamaan kameran :) Ostin järkkärin sijaan Sony RX 100 III -kompaktikameran, mikä oli minulle ihan nappivalinta, koska arvostan kameran pientä kokoa ja valovoimaista linssiä, mutta välttämättä minun ei tarvitse päästä vaihtamaan objektiivia, meillä kun on jo yksi järkkäri.
   Tässä ostamassani monipuolisessa pokkarissa on 28-70 mm objektiivi, kääntyvä LCD-näyttö ja lisäksi myös etsin, toisin kuin edes monissa minijärkkäreissä sekä sisäänrakennettu wifi, jota voi käyttää kännykän avulla kauko-ohjaimena (aivan kuten tuossa Olympuksen mikrojärkkärissä, jota alun perin himoitsin).
   Ostamassani Sonyssa on 20 megapikselin kuvanlaatu, kun vanhassa Canon-järkkärissämme on vain 12 megan. Pienen kokonsa ansiosta Sony on jo kulkenut tiiviisti mukanani ja olen ehtinyt taltioida monta kaunista näkyä lenkkipolulla, mikä oli tarkoituskin! Sen runko on rautaa eli se kulkee tukevasti taskun pohjalla. Pidän taskut tyhjinä, jos kamera kulkee siellä, ja käsilaukkuun laitan kameran aina kotelossaan.
   En voi kuin suositella tätä vaihtoehtoa!

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!