10. huhtikuuta 2015

Fustra - hyvästit hartiakivuille?

Yhteistyössä Balanssi.

Muistan elävästi erään illan viime elokuulta. Tuntui kuin joku olisi iskenyt puukon oikean lapaluuni viereen. Eikä edes minkään tavallisen puukon vaan sellaisen, jota oli ensin käytetty hiilloksessa. Olin kököttänyt työpäivän koneella ja sen jälkeen innostuin vielä pyyhkimään ikkunoita. (Mitä opimme tästä - siivoaminen on terveydelle vaarallista ;) )

Minulla on ollut ns. hiirikramppi lihaksessa oikean lavan takana melkein niin kauan kuin muistan. Opiskeluaikana, yli parikymmentä vuotta sitten, kävin hierojaoppilaitoksessa käsittelyssä ja jo silloin suorasanainen hierojaoppilas sanoi minulle: "Selkäsi on kuin sänkipelto! Oletko ajatellut olla viisikymppisenä työkykyinen?"

Olen minä. Yritän säännöllisesti kuntosalilla vahvistaa selkälihaksia ja olen harrastanut pitkään myös joogaa. (Sille tosin on tullut tilapäisesti stoppi osteoporoosi-diagnoosini takia.) Olenkin tänä keväänä uuden diagnoosini vuoksi ollut vähän hukassa liikunnallisesti.

Olen treenannut Länsi-Uudellamaalla toimivilla Balanssiklubeilla pari vuotta. Hiljattain siellä alkoi näkyä uteliaisuutta herättäviä ilmoituksia uudesta harjoitusmetodista, joka auttaisi mm. niska- ja selkäkipuihin, painonpudotukseen, ryhtiin...

Fustra on eri puolilla Suomea käytetty harjoitusmetodi, joka on palkittu vuoden liikuntatuotteena. Fustra-ohjauksella pyritään tasapainottamaan kehon lihaksistoa, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehonhallintaa ja tiukentamaan keskivartaloa. Olin iloinen, kun sain blogini kautta mahdollisuuden kokeilla Fustra-ohjausta veloituksetta.

Kävin kokeilemassa Fustra-näytetuntia henkilökohtaisen ohjaajani Noora Ekströmin johdolla. Koostin näytetunnista videon vlogiini Vlogiaan. Käypä kurkkaamassa!

https://vlogia.com/videot/1505/fustra-naytetunti

Tulen käymään Fustra-ohjauksessa yhteensä viisi kertaa. Raportoin täällä blogissani ohjauksen vaikutuksista. Heti näytetunnilla olin nopeasti puhki, vaikka tunnilla ei tehty mitään isoja liikkeitä vaan pienenpieniä, hienovaraisia, kehon hallintaa vaativia juttuja.

Ja se hiirikramppi - sekin näköjään sai osansa. Lapaluiden takana olevat lihakset olivat jo tunnin aikana kuin tulessa ja seuraavana päivänä muisti, että töitä oli tehty! Kiinnostavaa nähdä, voinko tämän uuden harjoitusmetodin ansiosta vielä heittää hyvästit koko krampille...

-------
I've suffered from backpain as long as I can remember. Recently I've tried to take care of my back by exercising at gym and by doing yoga.
However, due to my ostheoporosis diagnosis I've had to quit practising yoga. Therefore I was happy to get a chance to try out Fustra training method.
This method is supposed to help in backpain, in weight control and in many other things. I produced a video of my first Fustra class in my vlog at Vlogia. Please have a look!


Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolkuvlog @Vlogia.2 kommenttia:

 1. Hei upeaa, että olet löytänyt Fustran!!! Fustrasin ohjaajan opastuksella vähän yli vuoden ja nyt teen omatoimisesti liikkeitä kotona ja salilla. Ehdottamasti yksi parhaimmista liikuntamuodoista. Pudotin painoani yli kymmenen kiloa ja senttejä lähti suhtessa enemmän koska liikkeet kohdistuvat keskikroppaan. Terveydellisesti pääsin eroon migreenikohtauksista ja alaselänkivut
  loppuivat. Minulle tämä liikuntamuoto sopii täydellisesti koska tällä ikää ei enää hikijumpat ole sitä parasta jumppaa. Fustrassa palataan loppujen lopuksi vanhan kunnon naisvoimistelun alkulähteille. Koskaan en ole ostanut niin halpaa liikuntavälinettä kun hankin itselleni harjanvarren kepiksi kotiin. Eikö ollutkin uskomatonta kuinka puhki sitä vaikka vain heiluteltiin vähän keppia ja tehtiin rauhallisesti liikkeitä lattialla omalla kropalla :)

  Kivoja treenejä sinulle Fustran seurassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentistasi. Jopas olet saanut mahtavia tuloksia aikaan fustralla! Kiinnostavaa, että tunnet harjoitusmetodin niin hyvin, minä en nimittäin tunne ketään toista henkilökohtaisesti, jolla olisi siitä kokemusta. Mutta jopas tulikin kovat odotukset tätä tutustumiskautta kohtaan tämän kommenttisi ansiosta! Mukavaa viikonloppua <3

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!