28. maaliskuuta 2015

Viisi isoa ja pientä kysymystä

Tuntuupas uskomattoman mukavalta viettää lauantai-iltaa rauhassa kotona, kun on ollut kaksi viikonloppua reissussa! Sain Hues of Black -blogin Hekulta hauskan haasteen koskien matkasuunnitelmiani, haaveita, tavoitteita, sisustusta, luonteenpiirteitä ja telkkariohjelmia. Kas tässä:

1) Mihin haluaisit matkustaa vuonna 2015 ja miksi?
Niihin aikoihin kun sain haasteen, tyttöjen matkamme Lontooseen oli vasta edessä. Lontoosta olin haaveillut jo reilut puoli vuotta, mutta viime aikoina olen alkanut myös haaveilla pienestä syyslomasta. 

Täytän syksyllä pyöreitä ja sen kunniaksi lähtisin mieluiten karkuun. Vielä ennen Lontoota elättelin toiveita, että voisimme karata koko perheellä synttärini aikoihin Pariisiin: käydä ihmettelemässä Eiffel-tornia, Pariisin Disneylandia ja istuskella katukahviloissa. Nyt näyttäisi siltä, että haaveesta ei tule totta ihan siitä yksinkertaisesti syystä, että minulla ei ole varaa toiseen kaupunkimatkaan… 

Ehkä karkaamme sen sijaan vaikkapa Pärnuun, jossa voisin vanheta jossain kivassa kylpylässä ja taistella ikääntymistä vastaan kauneushoidoissa?

Syysmatka on vielä auki, mutta kesälomalla todennäköisesti suuntaamme autolla jotain reittiä Legolandiin. Siellä täytyy käydä niin kauan kuin sellainen vielä kiinnostaa molempia lapsia.

Kuva:Legoland.
2) Tavoitteesi tai haaveesi vuodelle 2015?
Vai tavoitteita tai haaveita, hmmmm… Ehkä minulla on kuluvana vuonna samanlaiset tavoitteet kuin elämässä yleensä. Kasvaa ihmisenä, erityisesti vanhempana, pysyä terveenä ja työkykyisenä, olla hyvä itselleni ja toisille. 

Tein uudenvuodenlupauksen siitä, että tulisin ajoissa töistä kotiin. En ole ihan pystynyt pitämään sitä, mutta yritän kyllä asettaa joka aamu päivän alkajaisiksi asioita tärkeysjärjestykseen. Yritän joka päivä tehdä ensin sen, mikä on tärkeintä – niin yksityiselämän puolella kuin töissä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yritän herätä ajoissa ja lähteä liikkumaan heti päivän aluksi, jottei liikunta jäisi välistä. Töissä taas päivän hommia suunnitellessani yritän tehdä ensin pois alta sen haastavimman tehtävän ja sen jälkeen vasta uppoutua ns. sälän kuten vastaamattomien meilien kimppuun. Joskus onnistun tässä kaikessa, joskus en.

Pieniä arkisia tavoitteita minulla on esim. käydä kuntosalilla kolme kertaa viikossa ja sen lisäksi kerran viikossa lenkillä sekä kerätä hyötyliikunnasta päivittäin 10 000 askelta. Bloggaamisessa olen asettanut tavoitteeksi julkaista 2-3 postausta viikossa.

3) Mitkä huonekalut tai design-esineet haluaisit kotiisi?
Meillä ei ole yhtään design-esinettä, koska emme todellakaan ole mitään sisustajia. Jos jostain tupsahtaisi hyvä haltijatar, joka toisi minulle ihan minkä tahansa toivomani huonekalun, haluaisin tällaisen Kangasalalla toimivan antiikkiyrittäjän Mirantikin lattialankuista tehdyn talonpoikaisantiikkipöydän.

Kuva:Mirantik.
4) Mitkä ovat parhaita luonteenpiirteitäsi (nyt saa kehua oikein kunnolla!)?
Olen perisuomalaiseen tapaan hieman huono kehumaan itseäni. Töissä sanovat, että olen järjestelmällinen, ratkaisukeskeinen, johtajana demokraattinen ja minun kanssani on mukavaa tehdä töitä. 

Ystävänä, puolisona tai äitinä olen (useimmiten) iloinen, avoin ja inhimillinen ja nykyään kuulemma myös rauhallinen. Isoin muutos vuosien varrella itsessäni on tapahtunut siinä, että olen oppinut tunnustamaan virheeni ja tarvittaessa pyytämään anteeksi. En tiedä, suostuisikohan vaikkapa Maailman Paras tai Hipu kommentoimaan tätä kohtaa…

5) Lempparit tv-ohjelmasi kautta aikojen tai juuri nyt?
Käytännössä en katso ollenkaan telkkaria, en ole katsonut enää vuosiin. Voisin ihan hyvin elää ilman koko töllötintä.

Aikoinaan kun meidän telkkarista tuli vielä muutakin kuin urheilua tai lastenohjelmia, tykkäsin katsoa Frendejä, Sinkkuelämää ja Todella Upeeta -sarjaa. Täyttä roskaa siis. 

Kuva: BBC.
Kiitos hauskasta haasteesta! Heitän haasteen eteenpäin teille: Tiina, Selina, tuulanneli, Riikka ja PieniLintu. Tässä kysymykset (osa samoja ja osa uusia kuin minun saamassani haasteessa):
1. Lempivaatteesi ja miksi?
2. Mikä on isoin apu arjessasi?
3. Tavoitteesi tai haaveesi vuodelle 2015?
4. Bravuurisi keittiössä?
5. Parhaat luonteenpiirteesi?

----
I received a nice blog challenge from a fellow blogger including five questions related to small and big things in my life. The questions are about my dreams, goals, travel plans, furnishing, characteristics and favorite tv-programs.
I'm dreaming of trips to Legoland with the family in July and to Estonia in autumn to celebrate my birthday.
My goal is to be able to make right choices in my everyday life in terms of personal wellbeing and family.
If someone wanted to give me a new piece of furniture, I'd choose a special antique table like the one shown above.
My best characteristics as a person are that I'm systematic, goal-oriented, happy in general and humane.
My favorite tv-programs were The Friends, Sex In The City and Absolutely Fabulous (this tells that I don't watch tv nowadays at all.)


Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.

12 kommenttia:

 1. Oi samat TV suosikit täälläkin. Etenkin AbFab upposi vaikka kaikkia noita Jämsän katsoa uudelleen ja uudelleen :)

  VastaaPoista
 2. Legoland on meilläkin vielä käymättä. Se olisi kyllä vähän sellainen must-kohde jossain kohti.
  Tuo on hyvä pyrkimys, että tekisi joka päivä tärkeät asiat ensiksi. Ja liikuntahan se vasta tärkeää onkin. Minä pyrin olemaan kasaamatta pakollisia inhokkipuuhia. Kun tarttuu toimeen heti, saa itselleen tilaa hengittää :). Eihän se tosiaan aina onnistu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon pitkän oppimisen ja erehdyksen kautta löytänyt asiat, jotka kannattaa hoitaa ensin, niin voi hyvin. Esim. liikunta tai töissä ne aikaavievät, ajattelua ja keskittymistä vaativat tehtävät. Mutta koskaan ihminen ei voi täysin elää kuten opettaa...

   Poista
 3. Voi kiitos kivasta haasteesta :)

  Todella upeeta - sarja upposi myös minulle aikoinaan ja tottakai ikuinen klassikko sinkkuelämää :)

  eli alanpa suunnittelemaan postausta !

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja kivoja vastauksia, taas opin tuntemaan sinua hieman paremmin. Parasta roskaa olet katsonut, Absolutely Fabolous oli mielenvikaisen mahtava sarja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en toki halua loukata ketään kun kutsuin Ab Fabia roskaksi. Sehän oli varmaan ohjelmateknisesti ja käsikirjoituksena ihan A-laatua. Kirjoitin vain noin siksi,koska en katso telkkarista esim. mitään ajankohtaisohjelmia.
   Toki olisin voinut väittää, että lempikanavani on Yle Teema tms. mutta en viitsinyt ;) Telkkarin funktio minulle on se, että sen avulla voi laittaa aivot narikkaan! Ajankohtaisasioita seuraan netistä (sikäli kun seuraan...)

   Poista
 5. Jos hyvä haltiatar tupsahtaa teille tuon pöydän kanssa niin vinkkaa hänelle, että jos on ylimääräisiä, meille saa kernaasti tuoda yhden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään mielessä! Tosin veikkaan, että hyvä haltijatar ei tällaisia kovin helposti tuo, sillä nämä käsittääkseni tehdään mittatilaustyönä. Mutta kirjoitin aiheesta siltä varalta, jos hyvä haltijatar sattuisi lukemaan blogiani ja tekemään tilauksen ;)

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!