17. maaliskuuta 2015

Reissun kaunein elämys: Ilta Tylypahkassa

Huikea reissumme Lontooseen on ohi ja arki taas alkanut. Juttelimme tytön kanssa paluulennolla siitä, mikä oli pitkän viikonlopun hienoin elämys. Olimme yhtä mieltä siitä, että se oli ehdottomasti perjantaipäivä Warner Bros -studiolla - pikasukelluksemme Harry Potter -leffojen maailmaan!

Odotan sormet syyhyten että saan purettua kaikki matkakuvat koneelle. Teen niistä ihan oman postauksen. Sitä ennen haluan kuitenkin jakaa kanssanne pari kauneinta kuvaa studiokierrokselta.

Studiolla olisi hyvin voinut viettää vaikka pari kokonaista päivää. Me aloitimme kierroksen iltapäivällä kahdelta ja lähdimme kotiin seitsemän maissa. Kierros vei meidät läpi rakastetuimpien leffakohtausten, joiden kulisseissa meille paljastettiin myös muutamia salaisuuksia leffanteosta. Aidon Viistokujan jälkeen ihmettelin, mitä vielä voi olla edessä.

Kierroksen lähes viimeisessä huoneessa oli Tylypahkan linna iltavalaistuksessa. Se oli valtava linnan pienoismalli, jonka jokainen yksityiskohta oli viimeistelty taitavasti: kumpuilevat mäet, puunoksat, tiilet linnanmuureissa. Monet Harry Potter -leffojen henkeäsalpaavista linnamaisemista oli kuvattu tämän pienoismallin avulla. Huoneessa soi Potter-leffojen haikea tunnusmusiikki. Näky oli suorastaan herkkä.

Kiersimme pienoismallia ympäri, kurkistelimme Tylypahkaa kaukaa ja läheltä. Tyttö sanoi ääneen sen, mitä minunkin mielessäni pyöri: "Voi kun vielä tehtäisiin yksi Potter-leffa, johon pääsisi mukaan!"

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Pieni Lintu -blogissa on tällä kertaa MakroTex -haasteen aiheena Ilta. Mielestäni nämä kuvat satulinnasta iltavalaistuksessa sopivat hyvin teemaan.

-----
The most impressive experience during our long weekend trip to London was the visit to the Warner Bros studios in which Harry Potter movies were made. 
Evening is the theme of the MakroTex challenge this week in Pieni Lintu blog. I felt that these photos fitted well in the theme even though they don't represent our typical evening in any way. 
I will tell more about our trip in a separate blog post.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:

35 kommenttia:

 1. On se vaan upea! Kiva, että teillä oli onnistunut reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on... Reissu onnistui kyllä tosi mukavasti - huomenna lisää =)

   Poista
 2. Hieno. Meillä on parhaillaan mietinnässä kesän matkakohde ja Lontoo on yksi vahva ehdokas Berliinin ja Pietarin lisäksi. Jään mielenkiinnolla odottamaan sun matkaraporttia Lontoosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kasailla kunnon raportin mahdollisimman pian :) Mutta näin näppituntumalta saattaa olla, että suosittelisin Berliiniä... Oikeastaan siksi että Lontoo on niin _älyttömän_ kallis paikka. Lisäksi voin kuvitella millainen tungos siellä on kesäaikaa. Tosin voi Berliinissäkin olla... Aiotko kirjoitella matkasuunnitelmistanne blogiisi? Olisi nimittäin kiinnostavaa lukea enemmän juurikin Berliinistä ja Pietarista lapsiperheen näkökulmasta. Täytän syksyllä pyöreitä ja olen alkanut haaveilla pienestä kaupunkimatkasta perheen kanssa sen kunniaksi. Ennen tätä reissua haaveilin Pariisista, mutta tämän reissun jälkeen mulla ei enää ole siihen varaa... ;D

   Poista
  2. Minusta olisi kiva nähdä myös lapsiperheen matkasuunnitelmia Pietariin.

   Miehen kanssa teimme sellaisen extempore tarjousristeilyn ja ihastuimme kovasti Pietariin (kumma että Leningradilla ei ollut samanlaista vaikutusta :) ) Katselin äskettäin, että onpa hyviä risteilytarjouksia joihin kuuluu kahden yön yöpyminen Pietarissa, mutta heti ajattelin, että tarjoaisiko Pietari mitään lapsille ja innostus hiipui saman tien.

   Illastimme laivalla paluumatkalla amerikansuomalaisen lapsiperheen kanssa samassa illallispöydässä ja heidän reissustaan jäi sellainen kuva, että kouluikäisille reissu ei ollut optimi. Tarjolla oli pääosin kulttuurinähtävyyksiä, jotka eivät oikein uponneet lapsiin ja sitten moneen paikkaan oli ollut aivan järkyttävät lippujonot.

   Poista
  3. Sama haaste voi olla Berliinissä, ainakaan itselläni ei ole käsitystä mitä siellä on koululaisille, kun olen ollut siellä vain aikuisporukalla. Ainakin siellä taitaa olla eläintarha... Olisi kivaa lukea lisää myös aiheesta "Berliini lapsiperheen näkökulmasta"!

   Poista
 3. Tuolla mäkin haluaisin käydä noiden meidän junnujen kanssa! Kuvat vain vahvistavat sen, minkä tiesinkin. Tuonne on joskus päästävä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kuin suositella - se on kyllä Potter-fanille ehdoton MUST!

   Poista
 4. Me kävimme Potter studioilla mieheni kanssa kahdestaan ja pidimme paljon. Meidän ykkönen oli ehkäpä kuitenkin Viistokuja. Elokuvatarvikkeiden määrä studioilla oli aivan huikea.

  Itse olen edelleenkin pettynyt sen suhteen, että omat poikani eivät ole innostuneet Harry Potterista. Mutta kyllähän nuo vielä ehtivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viistokuja oli myös huikea olen samaa mieltä! Meille kävi vähän vanhanaikaisesti tuolla studiokaupassa: laskin punnan kurssin väärin ja - hups, hei - ostimme hieman liikaa kaikkea ihanaa... :P ;-)
   Meilläkin tyttö on innostuneempi Potterista kuin poika samanikäisenä. Meillä pojan suhtautumiseen vaikuttaa se, että hän on päässyt pelaamaan Potter-peliä Wiillä eli tietää jo osan juonenkäänteistä, vaikka ei olekaan lukenut kirjoja. Saattaa olla, että se heikentää intoa kuunnella "hitaasti etenevää" tarinaa kirjasta. Mutta en aio luovuttaa - haluan studiolle toisen kerran parin vuoden kuluttua, kun poika täyttää 10! :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3 Ihanaa siellä kyllä oli - yritän julkaista mahdollisimman pian lisää reissutunnelmia!

   Poista
 6. Ooh, minäkin nauttisin tuosta paikasta ihan täysillä!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Me oltiin häämatkalla Lontoossa ja tuo oli yksi ihan must kohde kummalleki siellä. Studioilla meni koko päivä hetkessä ja olisi mennyt vieläkin pidempään, olisi voinut katsella ja ihastella ihan kaikkea mahdollista! <3

  Itse en ehkä kaipaa uutta elokuvaa tai uutta kirjaa. Tosin minä vietin parikymppiseni noiden kirjojen kanssa. Ihastuin ja rakastuin, elin mukana ja sain myös uuden harrastuksen, jota kautta ystäviä, aviomiehen... Kymmenen vuoden aikajakso joka on kyllä jäänyt mieleen todella tapahtumarikkaana. Siksi stuidioille meno nostatti kyllä palan kurkkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään tytön kanssa kaivata uutta kirjaa luettavaksi mutta haluttaisiin molemmat päästä näyttelemään HP-leffaan ;)

   Poista
 9. Sadunhohtoinen ilta - tuo olisi mukava lastenlasten kanssa käydä tutkailemassa, siis niiden, jotka ovat jo Potterinsa lukeneet.

  VastaaPoista
 10. Wau, ihanat kuvat! Varmasti oli ikimuistoinen vierailu studiolla :)

  VastaaPoista
 11. Suurena Harry Potter fanina totean, että wau. Ihanaa että teillä oli äiti ja tytär reissu, jää ikimuistoiset muistot. <3 Kävin itse isän kanssa kahden 14-vuotiaana ja reissun muistan ikuisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla <3 Tuo on yksi alitajuinen syy, miksi yritän järjestää laatuaikaa kahdestaan kummankin lapsen kanssa. Toivon että näistä hetkistä jää hyvät muistot, jotka kantavat yli murrosiän aina aikuisuuteen asti.

   Poista
 12. Miten erilaisia kuvia muihin verrattuna. Ja mahtavan hienoja.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti saamme pian nähdä lisää kuvia tuolta, me olemme sinne menossa vielä tämän vuoden aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentistasi! Lisää kuvia on julkaistu täällä: http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/2015/03/tuhlaajatytot-lontoon-humussa.html Ihanaa reissua teille! <3

   Poista
 14. huomautuksia Hipulta:
  1. En sanonut, että tahtoisin päästä näyttelemään HP- leffoihin, sanoja olit sinä.
  2. Tietysti haluaisin uuden kirjankin luettavaksi!

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!