10. maaliskuuta 2015

Maaliskuussa minusta tuli pikkupojan äiti - ja keväisen luonnon ystävä

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Maaliskuussa parasta on valo. Valoisat aamut. Pitenevät illat. Luonto, joka heräilee vähitellen talviunesta ja virittää lupauksen kesästä. Ja tietenkin meidän Hessun syntymäpäivä!

Viime vuosina on alkanut tuntua siltä, että kevättalvi taitaa olla lempivuodenaikani. Valo on minulle niin tärkeää. Kun sitä on vain vähän, kuljen siipi maassa, mutta kun valo lisääntyy, minäkin ikään kuin herään talvihorroksesta. Olo on taas energinen, elämä maistuu hyvältä!

Pieni Lintu -blogissa on Makroviikon teemana maaliskuu. Osallistua  voi joko makrokuvilla, tavallisilla teemaan liittyvillä kuvilla tai molemmilla.

Meillä on ollut taas koira hoidossa viime torstaista lähtien. Mikä ihana tekosyy lähteä metsään vähintään kaksi kertaa päivässä! (Tyttö hoitaa päivälenkityksen.) Meillähän on metsä heti tien toisella puolella.

Karvaisen kaverin kanssa ehtii pysähtyä sellaisten ihmeiden äärelle, joita ei yksin lenkeillessä noteeraa ollenkaan. Tämän postauksen kuvat on napattu lenkkipolun varrelta, kun ilta-aurinko helli metsikköämme.

Ehkä maaliskuu on ollut sydäntäni lähellä siitä lähtien, kun kuopuksemme syntyi. Hän oli syntyessään potra, yli nelikiloinen vauva joka elämöi tomeralla äänellä niin kauan kunnes pääsi rinnalle. Hänestä kasvoi hilpeä touhutossu ja myöhemmin huomaavainen, ajattelevainen miehenalku.

Parin viikon päästä meillä vietetään jo 8-vuotissynttäreitä!

Uraäidin Ruuhkavuodet

-------
For some years I've enjoyed March so much that it's become my favourite time of the year. Probably it's because of increasing amount of light. The mornings are bright and evenings getting longer and longer. On the contrary during October and November I get depressed baecause of the little amount of light.
Perhaps I started loving March 8 years ago when my son was born. He changed my life in his own way as did his sister before him and I'd never want to change it back.


------

P.S. Muistathan osallistua Salaattia! -kirjan arvontaan aikaisemmassa postauksessani - aikaa on torstaihin 12.3. klo 20 asti! Opuksessa on 260 tuoretta ja maukasta salaattia, yksi vuoden kullekin arkipäivälle.

Please don't forget to take part in the lottery which is on until Thursday the 12th March in my blog. You might win a terrific Salad Love cookbook.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolkuvlog @Vlogia.

49 kommenttia:

 1. Valoa sitä kaipaakin pitkän talven jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olen ehdottomasti samaa mieltä =)

   Poista
 2. Puiden juurakot on mielen kiintoisia. Käpykuvastakin tykkäsin.

  VastaaPoista
 3. Se on muuten jännä, että lapsen syntymän myötä koko kuukauden luonne muuttuu :)
  Ensimmäinen lapsemme syntyi marraskuun lopussa 13 vuotta sitten. Sen jälkeen tuo pimeä kuukausi ei ole tuntunu yhtään niin ahdistavalta kuin ennen!
  Onnea pojalle ja äidille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota tarkoitin mutta osasit ilmaista asian paremmin kuin minä. Kiitos! :)

   Poista
 4. Onpas ihania luontokuvia! Lämmittää metsässä viihtyjän mieltä :)

  Oma kuopuspoikamme syntyi huhtikuussa, ja ennakkoon ajattelin, että onpa ihanaa, kun ei tarvi niin hirveästi topata vaunulenkille, kun on jo kevät, mutta toisin kävi. Silloin 19 vuotta sitten oli ehkä kylmin kevät miesmuistiin ja lumituiskussa ja täysissä toppavarusteissa silloinkin lenkkeiltiin. Toivotaan, että tänä vuonna siihen aikaan jo keräillään valkovuokkoja aurinkoisesta metsästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin molemmat lapset itse asiassa oli kevätvauvoja. Esikoinen syntyi huhtikuun alussa ja poika maaliskuun lopussa. Molemmat talvet olivat leutoja. Raskausajan loppupuolelta mieleeni on parhaiten jäänyt nimen omaan se ihana, kirkas kevätauringon paiste.

   Poista
 5. Valo on minullekin tosi tärkeä! Se aukaisee silmät. Se virkistää ja antaa energiaa. Se saa kaiken näyttämään niin kauniilta. Olen maalislapsi, joten ei ihme.
  Ihania ovat kuvasikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Valo on kyllä ihmeellistä 8)

   Poista
 6. Kauniita luonnonkuvia ja onnea pojalle :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa maaliskuun valoa! :) Meidän pieni herra täyttää 8 vasta marraskuun lopulla. :) Taitaa olla luokkansa nuorin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on molemmat lapset alkuvuonna syntyneitä, mutta itse vietän synttäreitäni syyskuussa. No, mulle se oli aina hyvä tekosyy, miksi en pärjännyt luokan urheilukilpailuissa ;)

   Poista
 8. Pidentyvät päivät antavat todellakin virtaa. Hoitokoiran satunnaisena päivähoitajana allekirjoitan ulkoilun uudenlaisen riemun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Hauskaa, että blogini lukijoiden joukossa on muitakin koiranhoitajia =) Me harrastamme tänä keväänä ja kesänä sitä niin usein kuin mahdollista koska oma koiranpentu tulee vasta lokakuussa...

   Poista
 9. Valo on keväässä parasta ja pahinta. Minäkin kyllä kuulun siihen joukkoon, joka saa valosta energiaa. Sisätiloissa se muuttuu helposti siivousraivoksi ;). Kaunis kevätluonto houkuttaa ulkoilemaan myös metsässä.
  Meillä esikoinen täytti kahdeksan joulukuussa. Tuo on ihana ikä. Lapsi on jo varsin taitavaa juttuseuraa, mutta silti pieni vielä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on ihana ikä. Kokemukseni mukaan myös 9- ja 10-vuotta ovat ihana ikä =) Jännää, että lapset muuttuu vuosien myötä koko ajan hauskemmiksi! Toivottavasti kevätaurinko saa minussakin jossain vaiheessa aikaan tuon siivousraivon... :P

   Poista
 10. Taitaa kevät olla vauvarikasta aikaa :) Onnea 8-vuotiaalle, meidän maalistyttö täytti jo 10 vee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla sellaista aikaa =) Meilläkin molemmat lapset itse asiassa oli kevätvauvoja. Esikoinen syntyi huhtikuun alussa ja poika maaliskuun lopussa. Huhtikuussa meillä sitten juhlitaan 11-vuotissynttäreitä :) Sukulaiset kutsumme yhtä aikaa molempien synttäreille (jos kutsumme ollenkaan...)

   Poista
 11. Meidän kuopus täyttää nyt maaliskuussa 20 vuotta:) Onnea sinne päivänsankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau - sinulla on vähän varttuneempi vauva jo! :D Kiitos, välitän päivänsankarille onnittelut eteenpäin =)

   Poista
 12. Ihana valo <3 Onnea kevään päivänsankarille :)

  VastaaPoista
 13. Ihan huikea tuo ensimmäinen kuva! Niin kaunis valo. Mä huomaan tässä vuosien myötä kaipaavani valon lisäksi myös aurinkoa. Onneksi sitäkin herkkua on keväällä luvassa enemmän..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkäsin tuosta ensimmäisestä kuvasta tosi paljon! Aurinkopäiviä odotellessa...

   Poista
 14. Kauniit kuvat. Valoisat ja valoa odottavat.

  VastaaPoista
 15. Ihana valo, ja onnea 8-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 16. Auringon valoon ei voi kyllästyä! Onnea pikkumiehelle : )

  VastaaPoista
 17. Hieno juurisolmu! Minullakin maaliskuu sai aivan uuden merkityksen, kun esikoinen syntyi kaksi vuotta sitten. Onnea myös teidän vähän isommalle pikkumiehelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olen meinannut monta kertaa kompastua tuohon juurisolmuun kun se on keskellä lenkkipolkuani. Vasta nyt tajusin, miten kaunis se on =)

   Poista
 18. Kauniit kuvat ☺
  Onnea maaliskuun pojalle ☺☺

  VastaaPoista
 19. Meilläkin maaliskuu on sydäntä lähellä :) Samasta syystäkin, eli maaliskuu-kuopus, nyt juuri täytti 6v meidän poika :)

  VastaaPoista
 20. Ei ihme, että maaliskuun on Sinulle hieno kuukausi. Ensimmäinen kuva oli jotenkin must, siinä kouvuvanhus vetelee viimeisiään ja valo lankesi kauniisti tuoheen, myös jäkälämakro oli hieno. Mutta kaikista ihanin oli tietysti onnellinen äiti pienen nyyttinsä kanssa. Onnea♥

  VastaaPoista
 21. Ihanat kuvat ja kiva oli lukea tarinaasi! ♡ Meidän tyttökin on syntynyt maaliskuussa, tänään juur synttärit =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Meillä poika on tosiaan maaliskuun lapsi ja tyttö syntynyt huhtikuun alussa. Kevätsynttäreitä siis piisaa =)

   Poista
 22. Lisääntynyt valo on kyllä ihana asia! Minustakin tuntuu kuin heräisin osittaisesta talvihorroksesta.

  Onnea etukäteen 8-vuotiaalle. Meillä tullaan pari kuukautta perässä ja juhlitaan 8v juhlia toukokuussa.

  VastaaPoista
 23. Lisääntynyt valo on kyllä ihana asia! Minustakin tuntuu kuin heräisin osittaisesta talvihorroksesta.

  Onnea etukäteen 8-vuotiaalle. Meillä tullaan pari kuukautta perässä ja juhlitaan 8v juhlia toukokuussa.

  VastaaPoista
 24. Kauniit keväiset kuvat. Onnea teidän nuorelle miehelle. Minustakin maaliskuu on mitä mainioin kuukausi juuri valon takia. Tietysti myös se että esikoiseni on syntynyt maaliskuussa, teki kuukaudesta erityisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Minun esikoiseni syntyi huhtikuun alussa ja poika tosiaan maaliskuun lopussa. Alkukevät on saanut lasten myötä ihan uuden sävyn!

   Poista
 25. Ihanat kuvat.Onnea pojallesi.Kevät on hienoa aikaa.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!