14. maaliskuuta 2015

Kaatopaikka käden ulottuvilla

Uraäidin Ruuhkavuodet

Millainen on jemmaajan käsilaukku? No tietenkin todellinen unohdettujen tavaroiden hautausmaa!

Ryhdyin tutkimaan, mitä veskani on viime aikoina syönyt, kun pakkasin Lontoon reissua varten. Sysäyksen hommaan antoi ihana Tiia! Tämä postaus on ajoitettu, sillä parhaillaan sen julkaisuhetkellä minä ja tyttäreni humputtelemme Lontoossa aivan toiset laukut olalla.

En koskaan matkusta ulkomaille normaalin käsilaukkuni kanssa. Pakkaan matkalle aina eri olkalaukun, jonne otan vain murto-osan siitä kamamäärästä, mitä yleensä raahaan mukanani. Teen myös erillisen matkakukkaron, jonne otan vain Visan ja muut vättämättömät. Minulta on kerran (vuonna 1994 junassa Makedoniassa) varastettu käsilaukku, jonka mukana menivät kirjastokortti ja kaiken maailman kanta-asiakaskortit. Sen jälkeen en ole enää ikinä raahannut näitä reissuun.

Arkilaukkuni on aika tylsä. Se on sisältöineen työlaukku ihan kirjaimellisesti, oikeastaan salkku eikä mikään käsilaukku. Etsin jatkuvasti Sitä Oikeaa mustaa olkalaukkua ja sen löytymistä odotellessa käytän tätä salkkumallista, jonka ostin pari vuotta sitten UFF:lta muutamalla eurolla. Tässä on paljon hyviä puolia. Se on oikeaa nahkaa, sinne mahtuu tarvittaessa myös läppäri ja työpaperit sekä tietenkin kaikki muu tuikitarpeellinen, jota on muka pakko kuljetella ympäri maailmaa. Mutta jos sinulla on vinkki jostain toisesta, mustasta, nahkaisesta laukusta, joka vastaa näihin vaatimuksiin ja jossa lisäksi on Se Jokin Juju, otathan yhteyttä!

Laukkuni ulkopuolella on sivutasku, jonka tutkin ensin. Siellä pidän kaikkea tärkeää, joka on oltava nopeasti käsillä kuten yleensä autonavaimia, puhelinta ja työpaikan kulkulupaa. Tällä kertaa ne eivät olleet laukussa vaan eteisessä, koska työpäivä oli ohi. Sen sijaan muuta sivutaskusta löytyi:


En muistanutkaan, että minulla oli laukussa...kodin avaimet. Haeskelen yleensä kaikenlaisista piiloista vara-avaimia, kun tulen kotiin eikä täällä ole muita. Täytyypä painaa mieleen! Lisäksi sivutaskussa oli matkakortti, Fisherman's Friend -pastilli, kameran muistikortti, muistitikku, roskia ja irronnut nappi. Roskat ja napin heitin pois, muut laitoin takaisin.

Laukun sisällä on kätevästi kolme lokeroa, jossa tosiaan myös työpaperit pysyvät sileinä. Tämä kaikki laukusta löytyi, päällekkäin ja lomittain sisään survottuna (mukana myös sivutaskun sisältö):


Minulla on laukussani aina kukkaron lisäksi meikkipussi sekä toinen pussukka, jossa on mm. sellainen kosmetiikka joka ei mahdu meikkipussiin. Laukussa oli myös kaikenlaista työhön liittyvää: muovitaskullinen työpapereita, käyntikorttikotelo, pysäköintilupa, kaksi USB-piuhaa, pyöreä muistitikku, läjä kyniä, irronneita täytekynän osia, etuseteli hierontaan, lisää roskia ja servietti.

Elintärkeä tavara minulle ovat nuo ihan tavalliset nappikuulokkeet. Puhun töissä paljon puhelinpalavereita ja käytän mieluiten niitä enkä bluetooth-kuulokkeita, koska sellaiset eivät sovi korvieni maliin. Useita USB-piuhoja taas täytyy mm. olla, jotta saa kännykän läppärin kautta lataukseen missä tahansa.

Kanniskelen mukanani hämmästyttävän paljon ruokaa: pähkinäpussin jämät, purkkaa, Vick-yskänpastilleja (yäk, kuinkahan vanhoja?) ja kokonainen muovipussillinen proteiinipatukoita. Tässä vielä patukkakokoelma lähempää. (Joukossa yksi puoliksi syöty - yäk taas...)


Meikkipussina palvelee läpinäkyvästä verkkokankaasta tehty pussukka, joka taitaa olla peräisin jostain Sokos-hotellista. Se on loistava, sillä se käy myös lentokentän turvatarkastuksessa, eikä meikkejä tarvitse siirtää mihinkään Minigrip-pussiin! Hämmästyttävän paljon meikkejä minulla olikin tällä kertaa mukanani:


Meikeistä Blascon peitevoide ja tummien silmänalusten peittämiseen tarkoitettu voide ovat ihan ehdottomat. Garnierin silmänalusvoide ja Lumenen valokynä palvelevat samaa tarkoitusta. Kuljetan mukanani Kanebon 38-ripsaria, vaikka yleensä käytän aamuisin vedenkestävää. Myös Jane Iredalen meikkipuuteri on ehdoton luottotuote kuten myös nuo sinisissä paketeissa olevat siniset liinat, jotka imevät ylimääräisen kiillon pois kasvoilta. Ostin ne Thaimaasta ja olen varmaan ihan epätoivoinen, kun ne loppuvat. Koska mukana on myös poskipuna, pystyn tämän arsenaalin avulla laittamaan itseni kuntoon vaikka missä (esim. jos käyn ennen töitä salilla).

Pussissani oli tällä kertaa huultenrajauskynän lisäksi yllättävän monta huulikiiltoa: värillinen huulirasva, punainen huulipuna sekä neljä eriväristä kiiltoa. Yleensä pärjään yhdellä. Sen sijaan silmätippoja täytyy kuivasilmäisellä olla aina mukana, niin pipeteissä kuin pullossa. Ja tops-puikot ovat hyviä, kun meikkiä pitää siistiä niiden tippojen tiputtamisen jälkeen.

Tässä vielä se toinen pussukka, joka sisältää sellaisia hygieniatarvikkeita ynnä kosmetiikkaa, joita ei varsinaiseen meikkipussiin mahdu:


Marimekko-pussukkaan oli eksynyt lisää kyniä, kynsiviila, käsivoide, huulirasva, toinen silmätippapullo, peili ja tamponeita sekä terveyssiteitä.

Tämä kaikki on mahduttava Uraäidin kassiin normaalina arkipäivänä. Olisiko siis kenelläkään vinkkejä potentiaalisista, kohtuullisen tilavista mustista nahkalaukuista, vai jatkanko ikuisesti yhteiseloa tämän rakkaan UFF-laukun kanssa?

Haastan teidät mukaan inventoimaan käsilaukkunne sisältöä: Jenni, Johanna ja Rouva Kepponen. Palataan linjoille ensi viikon alkupuolella, kunhan olemme tulleet takaisin koti-Suomeen!


---
I was challenged to invest the content of my handbag and decided to do so when I was packing for the weekend trip to London. I was amazed of how much stuff I carry with me every day. However, almost all is absolutely necessary.
I'm always looking for the Perfect Handbag. It should be leather, black, big enough to fit all this and have that little bit of something special in it. This briefcase I've bought recycled from UFF. If you have any ideas about The Bag, please don't hesitate to contact me!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.

26 kommenttia:

 1. Nämä ovat hauskoja luettavia. On kiva huomata, että muutkin jemmaavat laukkuihinsa kaikenlaista. Naisen laukku on pohjaton kaivo. Eikä sieltä ikinä löydä mitä pitäisi, vaikka siellä on kaikkea. Avaimet ainakin ovat aina hukassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla avaimet _eivät_ yleensä ole hukassa vaan tuolla sivutaskussa, jossa tällä kertaa oli myös bonus-avain ;-)

   Poista
 2. Vinkki: noita puuteripapereita löytyy Body Shopista erilaisia. Paras versio on mielestäni sellainen vihkonen, jonka kannessa on naisen kuva, mutta muutkin ovat ihan passeleita.
  t. suurkuluttaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko ne (silkki)paperia vai muovia? Olen itsekin kotimaasta ostanut niitä puuteripapereita mutta nämä thaimaalaiset ovat siitä ylivertaisia, kun ne ovat ohutta muovikalvoa eikä niissä näy mitään puuteria mutta imevät kiiltoa paremmin kuin mikään muu! Tykkään niistä enemmän kuin noista paperisista.

   Poista
 3. Itse käytän nykyään aika pientä laukkua, sinne ei ihan kauheasti mahdu ylimääräistä, joten yritän pitää vain tarpeellisen laukussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon! :) Oma henkinen kehitykseni ei vielä tuossa pisteessä...

   Poista
 4. Todellakin, naisen käsilaukku on varasto...tai minä itseasiassa kutsun sitä leikkisästi "mustaksi aukoksi", mihin katoaa kaikki, mitä sinne laittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasto se näköjään on, siitä olen samaa mieltä =) Mutta toisin kuin oikea varastomme, omaan laukkuuni ei moni asia katoa, koska siinä on nuo mainiot lokerot jotka erottaa tavarat toisistaan! Tai niin, no, kyllähän niiden lokeroiden pohjalle oli yhtä ja toista unohtunut...

   Poista
 5. Aika hyvä arsenaali! :) mullakin kulkee mukana vaikka mitä, mutta työjuttujen sijaan kassissa on vaippoja ja vaihtovaatteita. Perhekerhossa tuli juttua yhden äidin kanssa raskauspahoinvoinnista ja mulla sattui olemaan pahoinvointirannekkeet vielä mukana vaikken ite oo tarvinnut yli puoleen vuoteen. Olipa hyvä että oli niin sain ne annettua eteenpäin helpotusta tarvitsevalle, jotain hyvää pohjattomista naisten kasseista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisten pohjattomissa kasseissa on lukuisia hyviä puolia! Mulla selkeä symboli sille että lapset olivat kasvaneet oli se kun tajusin etten kanniskele enää kosteuspyyhkeitä laukussa. Tosin perhematkoilla me edelleen ostetaan usein niitä koska ne ovat monesti kätevämpiä kuin käsidesi. Hei, mikä ihme on pahoinvointiranneke? Oli pakko kysyä!

   Poista
 6. Hih, aika hyvä saldo sulla ;) Melkein tulee tarve kurkata omaankin laukkuun - löytyisiköhän sieltä taas jotain kauan kadoksissa ollutta. Kuten kerran sieltä bongattiin tenavan pikkuauto, mitä oli etsitty kissojen ja koirien kanssa, luovuttu toivosta ja sitten sieltä se pompsahti esiin. Eikä meistä kukaan muista sitä sinne laittaneensa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau - aika hyvin! :D Joo, tämä haaste todella todisti että säännöllinen inventaario tekee hyvää myös käsilaukulle :)

   Poista
 7. Kiitos haasteesta! Onneksi siistin käsilaukun aika vasta, niin uskallan vastata tähän haasteeseen ;-)

  VastaaPoista
 8. Mulla vähän sama homma kuin yllä... mulla on vain pieni käsilaukku johon mahtuu lompakko,pikkurahakukkaro,aurinkolasit, penali (jossa ne 2 irtokynät ym pysyy nipussa), vesipullo, kuulokkeet, avaimet ja kirja. Meikkejä en yleensä pidä mukana, mutta olen harkinnut pienen meikkipussin hankkimista, huulirasvaa, ripsaria ym pieniä tuotteita varten.
  Kännykkä on yleensä mulla takin taskussa.

  Jos mukana on läppäri ja työpapereita, otan repun, jonka sivutaskuihin kaikki käsilaukun tavarat näppärästi mahtuvat. Reppu on ihan ehdoton esim.1-2 päivän työreissuilla, siihen mahtuu tarvittavat tavarat mukaan.

  Mieluiten kulkisin aina ilman laukkua, mutta se nyt taitaa olla mission imposssible...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penaali on hyvä idea! Mulla on pitemmillä työreissuilla mukana ihan perinteinen läppärilaukku, jossa onkin sitten jos jonkinlaista johtoa, hiirtä ja paaaljon enemmän työpapereita - vähintään kolme muovitaskua/kansiota. Mutta siis olisi kivaa omistaa olkalaukku, johon voisi sujauttaa läppärin lyhyemmille reissuille. Niin lyhyille, ettei tarvi latauspiuhaa.
   Mun henkinen kehitys on vielä valovuoden päässä siitä asteesta, etten tarvisi käsilaukkua ollenkaan ;)

   Poista
 9. Näitä on kyllä kiva lukea näitä sisältöpostauksia aina. Tavaraa on laukussa vaikka kuinka minullakin. Hups :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin inventoimaan sisältö - ja julkisesti blogissa tietenkin! :D

   Poista
 10. Kiitos haasteesta :)
  Mietin jo, että pitäisikö epärehellisesti siivota laukku(j)a ennenkuin kehtaa postata ;) Ehkä pitäydyn rehellisessä linjassa ja esittelen käsilaukkuni mallia arkistokaappi :D Sinne on kertynyt aikamoinen määrä irtomuistiinpanoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Äläkä missään nimessä siivoa laukkua - näissä hauskinta taitaa olla juuri tuo elämänmakuisuus! T: Nimimerkki "Haluan nähdä joka ikisen irtomuistiinpanon"

   Poista
 11. lumilta voisi löytyä hyvä laukku. mulla on lumin sellainen... kiiltonahkaretro... mahtuu tällainen pieni läppäri yms mutta sä tarviit varmaan isomman. laatu on ollut älyttömän hyvä, kun tähän sijoitin (vaivaiset alle kolmesataa mutta koska olen syntymäpihi) niin en ole tarvinnut muita laukkuja. tosin mä käytän käsiveskaa vain töissä, muuten tungen kaiken taskuihin :D

  mulle ei oo muuten kokonaisuudessakaan meikkejä noin paljon ku sulla on pelkästään laukussa :D oli kyllä joksus, paljonkin, mutta huomasin että jäivät vähälle käytölle niin luovuin. hajuvesiäkin on vain yksi. olenkohan mä edes nainen...

  wandabe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä - oli pakko heti googlata Lumin laukut ja kyllähän siellä oli kivannäköisiä! Jostain syystä mun silmää vain miellytti muut kuin mustat :P
   Mulla on huono iho, minkä vuoksi meikkaan joka päivä (töihin). Meikkipuuteri on ihan must ja kun ei viitsi pelkällä pohjavärillä mennä, on poskipuna välttämätön, ja jotta kiinnittäisin huomion pois ihostani silmiin, on laitettava ripsaria ja ja ja... Ei vaan, tavallaan kyllä tykkään meikkaamisesta =) Eli mulla meikit ei ole vähällä käytöllä.
   Ei mullakaan tällä hetkellä ole kuin yksi hajuvesi - ei se hajuvesi naiseutta tee ;)

   Poista
  2. hmm, tivottavasti tästä olisi apua: mulla oli myös huono iho (no ei se mikään persikka ole nytkään, mutta olen kohta 41, joten huu keers...) ja käytin silloin nimenomaan blascoa ja muita vahvasti peittäviä. kävin joitain vuosia sitten (2007-2011) ensin säännöllisesti ja sitten epäsäännöllisesti kunnon kosmetologilla (siis sellaisella, joka tutki ensin mikä on ongelma ja määritteli hoidot sen mukaan, mulle käytettiin Yonka-sarjaa) puhdistamassa (mikrohionta) ja hoitamassa (kosteutus) ihoa. ihoni oli siis "tukossa". tuon huolellisen hoitojakson jälkeen olen luopunut paksuista meikeistä ja ensin käytin vain mineraalipohjia (kide, bare minerals) mutta ne tuntuivat jopa liian kuivilta (minulla, joka käytti ennen blascon päällä meikkipuuteria...) joten löysin sattumalta lumenen bb-voiteen, jota olen käyttänyt since. luomivärinä ja poskipunana mulla on kide'en sellainen monivärinen, josta vaaleammalla vedän luomet ja punaisella posket. sitten kikon lineri - ainoa, joka mulla pysyy, koska yläluomeni rasvoittuvat edelleen :D - ja kanebon ripsari.

   mä luulen, että sullekin ois ehkä apua samanlaisesta ihon kuntokuurista kosmetologin avustuksella. silloin meikkejäkin tarvitsee vähemmän (mä meikkaan joka päivä töihin tällä samalla kaavalla ja vapaa-aikana jos on jotain tapahtumia mut en esim. kauppaan tms tavisvapaisiin ollenkaan)

   wandabe

   ps. ei sen laukun musta tarvitse ollakaan, jos on tyylikäs malli niin olkoon vaikka pinkki I say!

   Poista
  3. Moikka! En minäkään Blascoa käytä muuten kuin peitevoiteena (ja tummiin silmänalusiin). Käytän meikkipohjana Jane Iredalen mineraalimeikkipuuteria, joka on ihanan ohut ja hengittävä mutta samalla peittävä. Talvella käytän myös Garnierin BB-voidetta. Rajauksia mun ei tarvi vetää ollenkaan koska ne on tatuoitu :)
   Mäkin yritän käydä kasvohoidossa keskimäärin kerran 3-6kkssa. Nykyään otan puhdistuksen lisäksi/sijaan hapotushoidon - se kun pitää rypyt poissa!
   Oikeat hoidot ja aineet on kyllä avainasemassa, että aikuisiän akneni pysyy edes joten kuten hallinnassa.

   Poista
 12. Kaatopaikka käden ulottuvilla; tämähän koukutti oitis ja piti lukea. Samalla kun luin naureskelin omalle laukulle, jota en kehtaisi esitellä, tai ainakin tulisi kiusaus siistiä jämätavarat hukkaan. Loistavasta kynänjäljestä kiittäen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus, kivaa että onnistuin viihdyttämään tavaraläjäni kanssa =)

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!