1. helmikuuta 2015

Viikon sykähdyttävimmät hetket

Tämä viikko oli monessa mielessä hyvä. Siihen mahtui mukavaa yhdessäoloa perheen kanssa ja myös ammatillisia elämyksiä.

Katja haastoi minut listaamaan viikon sydämiä eli iloisia ja ihania asioita. Ennen kuin listaan minua ilahduttaneita asioita, laitetaan hyvä kiertämään. Laitan haasteen eteenpäin sinulle Tuulia, Annu, Suski ja Marika.

(Osa näistä kuvista on vanhoja, mutta sehän tarkoittaa vain että elämässäni iloiset ja ihanat asiat toistuvat, mikä on mainio juttu.) Viime viikolla sydämeni sai sykkimään:Luminen talvi
On ihanaa kun on oikea talvi, eikä sellainen pitkäksi venähtänyt, kostea syksy. Lumi tuo niin paljon valoa. Se tarkoittaa myös paljon mukavaa tekemistä.

Löysimme viime viikonloppuna kotimme lähistöltä uuden, hurjan pulkkamäen! Kuluneella viikolla olemme myös luistelleet, käyneet Hipun kanssa lenkillä lumisessa metsässä ja minä olen käynyt monta kertaa avannossa uimassa.

Sellainen paksu ja raskas nuoskalumi kuin mitä tänään etelässä satoi, merkitsee omakotitaloasujalle myös pihatöitä. Onneksi olen oppinut tykkäämään lumitöistä.

Mies kertoi, että joku perheenäiti onnistui yhden talven aikana laihduttamaan pelkästään lunta luomalla 40 kg! Se ei ole oma tavoitteeni (jos noin kävisi, minusta jäisi jäljelle vain vajaat parikymmentä kiloa) mutta onpahan 1,5 tunnin kolaaminen tehokasta hyötyliikuntaa. Sen myös Polar Loop tällä kertaa todisti.


♥ Etätyö
Teen yleensä vähintään yhden päivän etätöitä viikossa. Olen onnekas koska työnantajani suhtautuu joustavasti työn tekemisen paikkaan ja aikaan. Meillä ei mitata ensisijaisesti toimistossa istuttuja tunteja vaan työn tuloksia.

Etätyöpäivät ovat rauhallista, luovaa aikaa. Voi häiriöttä keskittyä isompiin projekteihin ja samalla saa aikaan myös vähän kotihommia. Laitan aamulla yleensä astianpesukoneen ja pyykkikoneen pyörimään, ripustan pyykit ruokatauolla ja  usein ehdin hakea myös lapset ajoissa koulusta.


♥ Työ
Tällä viikolla töissä on ollut harvinaisen antoisaa. Olin pari päivää koulutuksessa, jossa tuli oikeasti uusia ahaa-elämyksiä. Aidosti uudet asiat ovat minulle nykyään harvinaista herkkua, olenhan ollut samalla alalla ja vastaavanlaisessa tehtävässä jo pitkään ja yleensä tuntuu, että kaikki on tullut jo nähtyä. Lisäksi tuore tiimiläiseni on huikean taitava ja tehokas - on ilo ohjata hänen kaltaistaan työntekijää!♥ Sing Star
Joulupukki toi Hipulle lahjaksi Pleikkarin ja Sing Starin. Se tarkoittaa ruutuaikaa, jonka minäkin hyväksyn!

Vaikka yleensä niuhotan lasten pelaamisesta, Sing Staria ei meillä lasketa tunnin päivittäiseen ruutuaikaan. Laulaminen on ihan oma juttunsa - kehittävää yhteistä tekemistä. Siitä tulee sekä fyysisesti että henkisesti hyvä olo.♥ Kierrätys eli 365-projektini
Sain vietyä perjantaina paikalliselle kirpputorille neljä valtavaa laatikollista tavaraa! *aplodeja* Kierrätysprojektini ovat siis myötätuulessa, vaikka en olekaan raportoinut niistä säännöllisesti Instassa, kuten lupasin.

On vapauttavaa nähdä, kuinka laatikkoihin ja kaappeihin tulee tilaa. Toisaalta edessä on vielä iso urakka, sillä yllättävän paljon sinne laatikoihin edelleen jäi tavaraa...


♥ Hipu
Vietimme eilen kivan tyttöjen lauantain Hipun kanssa. Ohjelmassa ei ollut mitään erikoista kuten oppeeraa, kävimme vain tytön luistelutunnilla ja sen jälkeen ostoksilla. Meillä oli kuitenkin mahdottoman mukavaa.

Kotiin palattuamme tyttö lähti vielä kaverikseni metsälenkille. Siellä hän sanoi minulle jotain, jonka varassa jaksan pitkään. Näin henoa palautetta ei vanhempi usein kuule:

"Muiden äidit koko ajan huutaa niille tai määräilee, mutta sä et ole sellainen. Tuntuu, että sä luotat muhun ja annat mun itse päättää asioistani."

----
This week was a good week in many ways. I was challenged to list hearts this week - the kind of things which made me happy. Among them are this snowy winter, my rewarding work, possibility to work at home office, Sing Star game, my recycling project and my dear daughter who gave me special feedback today about my way of bringing her up. 

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:

12 kommenttia:

 1. Mukava että toteutit haasteen. Olipa kiva lukea :). Tuo viimeinen lausahdus menee kyllä äidin sydämeen. Voisiko vanhempana paremmin onnistuakaan <3.

  VastaaPoista
 2. Mukava viikko teillä takana! Minä en ole koskaan uskaltautunut avantoon. Tuntuu, että monena kesänäkin järvivesi on minulle liian kylmää. Viime kesänä uin tasan kerran vaikka oli superlämmin kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Avantouinti on uskomattoman ihanaa! Olen jäänyt siihen ihan koukkuun. Siitä saa samanlaiset kicksit ja endorfiinit kuin raskaasta liikunnasta mutta paljon nopeammin. Ja avantouinnin kaikista terveysvaikutuksista ei vielä tiedetä puoliakaan...

   Poista
 3. Kiitos haasteesta Uraäiti. Sydämet sykähdyttävät. Otan kuitenkin aikalisää näitten kanssa, nimittäin olen parhaillaan flunssan kurimuksessa ja nyt ei sydämiä synny :)
  Oli kiva lukea vastauksiasi. Sinulla on suloinen tytär!
  Heleitä päiviä! Vielä minäkin täältä nousen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ikävä kuulla että olet flunssassa :( Oikein pikaista paranemista sinulle! ♥

   Poista
 4. Olipas kiva lukea näitä. Tästä postauksesta tuli kyllä hippusen raskaana maanantiana hyvälle tuulelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Toivottavasti maanantai-blues on jo hellittänyt!

   Poista
 5. Kiitos haasteesta, jospa sen tekisi ensi viikonloppuna! Ja näitä oli kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, kiva kuulla! Odottelen innolla ensi viikonloppua... :)

   Poista
 6. Todella puuhakas viikko ja ihania kuvia sinusta. Upea pakkaus jakkupuvussa ja pulkkamäkikuva sulatti sydämen. <3 Aurinkoista helmikuun alkua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas, Tiia ❤ Ihanaa helmikuuta sinnekin!

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!