19. helmikuuta 2015

Laiskan siivoojan testissä höyrymoppi

Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet

Yhteistyössä Vileda.

Tykkäätkö siivoamisesta? Minä en. Tai siis en enää. Ennen lasten syntymää olin aika säntillinen siivoamaan: imuroin ja pyyhin pinnat viikoittain. Nykyään en oikein jaksa, sillä lapsiperheessä sotkua ja likaa on niin paljon ja aikaa niin vähän.

Niinpä meillä siivotaan vähän miten sattuu ja milloin sattuu. Mies imuroi huushollin keskimäärin joka toinen viikko ja minä yritän pestä vessan joka viikko (vanhan talon ominaisuuksiin kun kuuluu, että harvemmalla siivousvälillä vessa alkaa haista ihan järkyttävästi kusevirtsalle.) Lapset raivaavat ja imuroivat lauantaisin huoneensa ennen kuin karkkipäivää alkaa, ainakin periaatteessa. Lattioita pesemme tarpeen mukaan. Pölyjä pyyhitään, kun ne alkavat erityisesti häiritä. Siisteintä meillä on jos kylään tulee vieraita, ja ultrasiistiä on ennen anopin vierailua.

Kun lapset olivat pienempiä, meillä kävi kuukausittain siivooja. Silloin oli ihanaa tulla raikkaaseen, hohtavaan kotiin. (Illuusio säilyi aina noin kymmenen minuuttia, kunnes lapset tulivat sisään ja alkoivat levittäytyä.) Luovuimme pari vuotta sitten siivoojien käytöstä, kun ryhdyimme säästämään ensimmäistä kaukomatkaa varten. Halusimme mieluummin laittaa siivousrahat matkakassaan, mikä olikin ihan oikea valinta. Ajattelimme myös, että koululaisten kanssa se tunti tai pari kyllä löytyy siivoamiseen helpommin, kun ei enää tarvitse koko ajan olla nukuttamassa, syöttämässä ja pyllyjä pyyhkimässä. Niinhän homma teoriassa menikin, paitsi että aloimme käyttää lisääntynyttä vapaa-aikaa toisin.

En tiedä olenko laiska. Fakta vain on, että käytän perjantai-illat paljon mieluummin kuntosalilla tai metsälenkillä kuin lattioita jynssäten ja viikonloppuisin kuskaan lapsia ilolla harrastuksiin, kunhan minun ei tarvitse tarttua imurinvarteen. Koska minulla on vain vähän vapaa-aikaa, haluan käyttää sen asioihin, jotka virkistävät, lataavat akkuja ja irrottavat työstä. Siivoaminen ei ole sellaista. Siivoaminen on vähän hullun hommaa: kun pääset urakan loppupuolelle, on ensimmäiseksi siivottu nurkka jo samannäköinen kuin ennen siivousta.

Välillä mietin, teemmekö lapsille karhunpalveluksen, kun he eivät saa lapsuudenkodistaan muistoja siististä, tahrattomasta kodista. Toisaalta, ei meistä kukaan toistaiseksi ole sairastunut vakavasti, vaikka täällä saastan keskellä elelläänkin. Ehkä se kehittää vastustuskykyä? Lisäksi lapset ovat hyviä koulussa ja tekevät ahkerasti läksynsä. Mielestäni heidän on hyvä oppia myös armollisuutta itselleen: että aina ei kaikessa tarvitse yrittää parastaan, vaan joillain elämänalueella voi löysätä pipoa.

Paljastin jo aikaisemmin täällä blogissani, että olen hamsteri enkä niinkään järjestyksen ystävä. No, mitäpä tässä on menetettävää: yhtä hyvin voin osoittaa, että olen myös sikapossu. Vessanpesun lisäksi nimittäin myös kylppärin puhdistus kuuluu minun vastuulleni ja aika usein se jää tekemättä. Meillä on kylppärissä vanha suihkukaappi, jonka pohjaa kyllä pyyhiskelen säännöllisesti, mutta kaapin alusta ja alla oleva lattiakaivo eivät ole ihan… sanoisinko… parasta A-luokkaa.

Viime aikoina kylppärimme lattiakaivo on kuitenkin ollut iloisempi näky kuin aikoihin. Tai no, ei aivan niin surullinen kuin yleensä. Sain nimittäin Viledalta testikäyttöön höyrymopin! Tein moppitestistä videon vlogiini Vlogiaan. Voilá – sikolätin kevätsiivous, olkaa hyvät:

https://vlogia.com/videot/1179/vileda-hoyrymoppi-testissa-sikalassa

Olin kuullut höyrymopeista juttuja joiltain täydellisiltä kotiäideiltä aikoinaan, kun lapset olivat hiekkalaatikkoiässä, mutta ajattelin että ne ovat vain hard core -harrastajien hifistelyä. Ennakkoluuloistani huolimatta en voinut vastustaa kiusausta, kun minulle tarjoutui mahdollisuus ottaa testattavaksi Vileda Steam -höyrymoppi. Valmistaja lupaa, että laite puhdistaa kovat lattiapinnat ja raikastaa myös matot. Höyrymoppi tekee puhdasta jälkeä mikrokuitutyynyn ja kuuman veden avulla ja poistaa 99,9 % bakteereista.

Ajattelin että meidän kylppärin lattia ja erityisesti lattiakaivo olisivat härvelille oikea tulikoe. Edellisestä lattianpesusta kun oli kulunut… aikaa. Yllättävää kyllä, laite pystyi siihen minkä lupasi. Kun sillä suhisteli tarpeeksi monta kertaa kaakeleiden päällä ja vaikeimpia tahroja vähän hinkkasi, tilanne petraantui huomattavasti!

En minä vieläkään nauttisi ateriaani meidän kylppärin lattiakaakeleilta käsin, ne kun ovat peräisin yli 15 vuoden takaa, joten yhtä sun toista on voinut kaakelinsaumoihin pinttyä. Mutta saattaa olla, että joskus taas kehtaan kutsua ystäviä saunailtaan, kunhan tarpeeksi usein suhistelen mopilla ongelma-alueilla.

Bonuksena vielä se, että homma oli hauskaa! Hipu ja Hessukin ihan väen vängällä kilpailivat moppausvuorosta. Toivotaan, että into ei jää uutuudenviehätykseksi…

Miten, kuinka usein ja millaisilla välineillä sinä siivoat? Oletko kokeillut höyrymoppia ja mitä tykkäät?

------
I'm not a tidy person. I used to like cleaning and cleaned up the house regularly once a week before we had children. However, nowadays I don't enjoy it anymore because there simply is too much dirt and mess and too little time.
I prefer spending my time by doing some exercise or by taking children to their hobbies rather than cleaning. Therefore these days we vacuum approximately once ever two weeks, do dusting when it seams necessary and clean up the toilet weekly.
Our bathroom is on my responsibility and it's my weak point. I keep forgetting about it. Fortunately there's hope! I got to test
Vileda Steam via my blog. Using it was a lot of fun and very effective.
Perhaps one day our bathroom will be so tidy that I won't be embarrassed to invite friends over to have a  
sauna evening with us.
How do you clean up? Which kind of tools do you use?


Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista | vlog @Vlogia.

42 kommenttia:

 1. Meillä siivotaan kaksi kertaa viikossa. Kerran viikossa kunnon siivous, eli matot pihalle imurointi, lattian ja vessan pesu, lakanat ja pyyhkeet vaihtoon ja pölyjen pyyhkiminen. Toinen kerta on lähinnä siistimistä eli imurointia ja vessan pesu. Olen aika siisteysintoilija vaikka en pysty kunnolla osallistumaankaan kotitoihin. Isimies ja Avustaja siivoavat meillä ja minä osallistun pieniin töihin esim. pölyjen pyyhkimiseen ja keittiön siivoukseen. :)
  Höyrymoppi on myös tuttu, mutta jäi uuttuudenviehätykseksi meillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teillä sitten siistiä! Olen iloinen, että teillä on mahdollisuus käyttää noin paljon aikaa siivoamiseen. Jos itse toimisin noin, ehtisin esim. urheilla ja ulkoilla paljon vähemmän ja lapset joutuisivat luopumaan osasta rakkaita harrastuksiaan. Tuntuu, että nykyisessä elämäntilanteessa siivoaminen nykyistä enemmän ei edistäisi yleistä jaksamistani. Helpotuksekseni muutkaan perheenjäsenemme eivät sitä minulta edellytä :) Minun ja mieheni siisteyskäsitykset ovat tässä vuosien varrella onneksi lähestyneet toisiaan.
   Suosittelen ottamaan taas höyrymopin käyttöön! Minun mielestäni sillä oli paljon hauskempaa mopata kuin tavallisella mopilla =)

   Poista
 2. Miksi ette siivoa yhdessä? Ihan pienikin lapsi, saati teidän isommat pystyy auttamaan siivouksessa paljon. Yhdessä tekeminen voi olla myös yhdessä kodin viihtyvyydestä huolehtimista. Lapsesi osaavat pyyhkiä pölyjä, vaihtaa liinavaatteita, tomuttaa mattoja ja paljon paljon muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kyllä me siivoamme yhdessä. Kuten postauksessani kirjoitin, lapset järjestävät ja imuroivat omat huoneensa. Myös liinavaatteet vaihdamme yhdessä. Aina välillä myös innostumme pyyhkimään pintoja lasten kanssa. Viimeksi kun meille oli tulossa vieraita, lasten vastuulla oli ovenkahvat, mistä he saivat oikein inspiraation. Matot meillä on niin raskaita (itämaisia villamattoja) että niitä ei kukaan muu kuin mies jaksa nostella tuulettumaan.

   Poista
 3. Isokin koti on nopsaan siivottu, kun kaikki tekevät yhdessä jotain sen eteen. Mikään harrastus ei siitä kärsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Hämmästelen vain, miksi et anna näitä hyväätarkoittavia neuvojasi omalla nimelläsi vaan anonyymina? Olisi kiinnostavaa kuulla, kuinka iso koti teillä on ja kuinka nopeasti se on siivottu kuinka monen hengen voimin. Sellaisesta kommentista voisin saada enemmän apua kuin tämäntyyppisistä toteamuksista. Aurinkoista viikonjatkoa sinulle kuitenkin =)

   Poista
 4. No en nyt mitenkään pidä siivoamisesta, mutta tuloksesta pidän niin paljon, että on sen arvoista. :) Nyt kerron sellaisen uusperhejutun. Tilasimme tuollaisen höyrymopin meille ja siivosin sillä viikon niin etten koskaan ole siivonnut. Olihan tyttären yo-juhlat tulossa ja hänen äitinäs puolen perhe tulossa meille niitä viettämään. Viikon ankaran höyryttelyn jälkeen ei laite enää pihahtanutkaan, vaan siihen loppui sen elämä. Taisin kuluttaa loppuun hetkessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoamisen tuloksesta minäkin kyllä tykkään, kunpa se vain säilyisi hetkeä kauampaa.. Tässä taitaa olla kyse siitä, että siivouspäivien välillä oleva sotku ei taas haittaa minua niin paljon, että viitsisin siivota useammin. Onneksi sisteysvaatimukset meidän perheessä ovat kaikilla suunnilleen samalla tasolla =)
   Toivottavasti meidän mopille ei käy noin, olen siihen aivan ihastunut!

   Poista
  2. Oli maailman paras moppi sen viikon mitä kesti. Mutta kyllä se joutui käymään kovilla tämän äitipuolen hömelöiden paineiden takia. Moppi varmasti teki sen mitä pitikin ja koko viikossa pitkällisen uran. ;) Kuka nyt laulattaa sähkölaitetta aamusta iltaan.... ja eikä ymmärrä, että reppana ylikuumenee. ;)

   Poista
 5. Hymyilyttää tuo siivouskuvauksesi :). Höyrymoppi ei ole tuttu, mutta sellaiselle ja mille tahansa siivousvälineelle olisi kyllä tässä talossa käyttöä. 8,6 ja 1vee pojat vanhempineen saavat aikaan sellaisen seudun jo ihan tunnissa, että en voisi hurjimmissa kuvitelmissanikaan pitää noita sinun kertomiasi siivousvälejä. Meillä imuroidaan jostain kohti joka päivä ja tiskirätti on oikeastaan jo kasvanut käteeni kiinni. En minä siivoamisesta pidä, mutta itsepä olen tällaisen elinympäristön itselleni hankkinut :D. Helpompia päiviä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on niin suhteellista :) Sanotaanko että äitiys on opettanut minulle epätäydellisyyden ja kaaoksen sietämistä, monessakin mielessä ;)
   Meillä asiaan auttaa se, että porukka on osan päivästä poissa kotoa ja nuorinkin meistä on jo 8-vuotias, joten samanlaista sotkua ei enää synny yhtä paljon kuin aivan pienten kanssa. Kuopukseni on itse asiassa meidän perheestä siistein, järjestää lelunsa leikin päätyttyä pyytämättä takaisin paikoilleen!

   Poista
  2. Tuolla se avainsana tulikin. Se, että porukka on päivät poissa kotoa pelastaa paljolta kaaokselta. Tämä kotielämä synnyttää sitä :). Ja kyllä on todettava, että 1 vee on meillä kaikkein pahin tahmatassu.

   Poista
 6. Uusi lukija ilmoittautu ja ihanaa, että joku muukin on yhtä huono siivoamaan....Todellakin paljon mieluumin hikoilen lenkkipolulla esikoisen kanssa tai kuopuksen kanssa harjoituksissa. Meillä teinien vastuulla on omien huoneiden siivous ja imurointi kerran viikossa (jos eivät itse siivoa, niin asukoot sikolätissään rauhassa ;-)), itse pyrin kerran viikossa imuroimaan ja pesemään vessat. Muut siivoustoiment tehdään sitten satunnaisesti koko perheen voimalla.
  Höyrypesuri on ihan ykkönen, en vaihtaisi sitä mistään hinnasta pois. Kylpyhuoneen laattojen pesu sujuu huomattavasti helpommin/nopeammin kuin perinteisesti harjalla jynssäämällä.

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija kommentistasi, kiva jos jäät seurailemaan ja kommentoimaan blogiani! Minun mielestäni et edes ole mitenkään huono siivoamaan, jos kerran jaksat siivota joka viikko!
   Hauskaa, että löysit tämän kirjoituksen. Ajattelin kirjoittaa avoimesti mm. tästä aiheesta ihan kyseenalaistaakseni vähän tätä vallitsevaa Täydellisen Äidin myyttiä, jonka mukaan naisen pitäisi luoda täydellinen ura, hoitaa lapsensa oppikirjojen mukaan, valmistaa itse kaikki perheen ateriat vain tuoreista luomuraaka-aineista, pitää kotinsa puhtaana ja kiiltävänä ja vielä kroppansa kiinteänä.
   Kukaan ei pysty tuohon kaikkeen, eikä tarvitsekaan. Vuorokaudessa on vain rajallinen määrä tunteja, eikä niitä riitä kaikkeen. On tehtävä valintoja. Näinkin voi elää ihan onnellisena ja tyytyväisenä.
   Hautaan pääsee meistä jokainen myös vähemmällä hääräämisellä! ;)

   Poista
 7. Nauratti tuo maininta, että anopin tullessa kylään teillä on ultrasiistiä. Niin myös meillä. Muistan, kun appivanhemmat kerran kohottelivat myös mattoja olohuoneesta, en keksinyt mitään muuta selitystä kuin siivoustason tarkastelu.

  Meillä imuroidaan koko talo läpi kerran viikossa. Koko perhe osallistuu siivoamiseen. Lapset imuroivat, minä pesen vessat ja pyyhin pintoja, mies käyttää matot ulkona (meillä lähes kaikki matot ovat vanhoja kunnon räsymattoja eli kestävät ulkopaukuttamisen). Sinänsä tykkään siivoamisesta ja kun siihen on kunnolla aikaa, nautin siitä. Aina sitä aikaa ei vaan ole ja silloin se menee takkuamiseksi ja pakkopullaksi. Höyrymoppi ei ole minulle tuttu, viimeksi joulun alla jynssättiin esikoisen kanssa kylppärin kaakeleita ihan rätti- ja harjasysteemillä.

  Meillä on varmaan perussiisti koti. Harvoin ultrasiisti ja harvoin tosi sotkuinen. Pojatkin ovat jo sen verran isoja, ettei mihinkään hirveään kaaokseen koti enää pääse, kun leluja ei ole enää joka huoneessa. Mutta pölyjä voisi varmaan pyyhkiä useamminkin esim. lamppujen tai korkeiden kaappien päältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on itse asiassa maailman ihanin anoppi, joka ei mitenkään edellytä siivoamista. Hän on niin hyväntahtoinen, että tarjoutuu itse aina siivoamaan tullessaan. Minä vain en kehtaa ottaa appivanhempia vastaan täysin siivotomaan kotiin koska uskon, että se rikkoo niin räikeästi heidän siisteyskäsityksiään vastaan ja vaikuttaisi heidän hyvinvointiinsa vierailun aikana. Eläkeläisinä kun he ovat tottuneet hieman eri siisteystasoon.
   Minä olen itse asiassa kuullut, että mattoja ei saisi ollenkaan tampata tai paukuttaa, se rikkoo mattojen kuidut! Sen sjaan matot pitäisi imuroida molemmilta puolilta ja sitten laittaa ulos mutta vain tuulettumaan. Oletko kuullut tästä?
   Minustakin olisi kivaa siivota enemmän, jos olisi määrättömästi aikaa. Mutta koska aikaa on vain rajallinen määrä, teen ensin muita, itselleni tärkeämpiä juttuja ja sen jälkeen siivoan, jos jää aikaa ja jos jaksan.
   Munkin mielestä meillä on aika perussiisti koti, ainakin hetki sen jälkeen, kun on siivottu ;D Mutta kuten sanottu, kaikki on niin suhteellista. Jonkun siisteysintoilijan mielestä meidän koti varmaan ei ole perussiisti.
   No, tuo kylppärin lattiakaivo kyllä itseänikin vähän hävetti. Siksi halusinkin jakaa blogini lukijoiden kanssa tämän ahaa-elämyksen höyrymopista ja sen vaikutuksista =)

   Poista
  2. Olen kyllä kuullut, että "nykymattoja" ei suositella paukutettavan mattopiiskalla ulkona. Meillä olohuoneen matto on tällainen. Se vain imuroidaan. Muut meidän matot ovat räsymattoja, osa äitini, osa mummini, osa miehen mummon tekemiä ja niitä kyllä käytetään ulkona, kestävät sen kyllä.

   Poista
 8. Siivous on kiinnostavampi teema kuin äkkiseltään uskoisi. Siinä kun yhdistyy lapsuudenkodin perinteet, todelliset ja kuvitellut odotukset, sukupuoliroolit, kodin valta-asetelmat ja vaikka mitä. Meillä siivous on ehkä samaa luokkaa kuin teillä, ainakin tuon kuvauksesi perusteella. Hommaa riittää tarpeeksi jo pyykeissä, tiskeissä ja tavaroiden järjestelyssä.
  Muistan kuinka lapsena päätin, että en ikinä siivoa vieraiden takia tai ainakaan ajattele, että meillä on jotenkin sotkuisempaa kuin muilla. Äiti teki niin ja se oli ahdistavaa. Meillä sitä paitsi todellakin siivottiin hyvin ja tarkasti. Päätöstä on ollut vähän vaikea pitää, mutta yritän parhaani.
  Tavoitteeni on, että lapset pitäisivät siivousta ok hommana eli en itse valita siivoamisesta tai tee sitä hampaat irvessä. Jos sotkut häiritsee, siivoan ilolla, koska tulos ilahduttaa. Jos ei huvita, en siivoa. Jos sotku häiritsee jotain ulkopuolista, ei ole minun ongelmani. Marttyyrina en haluaisi siivota ollenkaan. Joskus tuo onnistuu, joskus ei.
  Vanhin lapsemme on ilahduttavan innokas siivoaja eikä ikinä valita siivoamisesta. Kun hän imuroi, hän kehuu itseään ja siirtää esim. Sohvan paikoiltaan. Ihmettelen vaan, mistä tuollainen tyyppi on meille tullut ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Oivaltava analyysi siivoamisen eri aspekteista...
   Kääk - minä olen kyllä täysin siirtänyt lapsilleni trauman vieraita varten siivoamisesta sekä siivoamisen inhottavuudesta.
   Onneksi olkoon esikoisen asenteesta - mahtava tyyppi tosiaan! Meillä myös kuopus tuntuu olevan huomattavan järjestelmällinen ihminen, jolla taitaa olla luontaisia taipumuksia siisteyteen. Sen perusteella olen pohtinut kovasti, että siisteys taitaa jotenkin olla temperamenttikysymys... Jossain toisessa kodissa poika parasta varmaan kasvaisi hyvinkin siisti ihminen, kun edellytyksiä näyttäisi olevan ;)
   Samoin minusta tuntuu, että itselleni siisteys olisi jotenkin luontaisesti tärkeämpää kuin esim. miehelle ja tyttärelle. Minä näen sotkua siellä, missä he eivät. Onneksi kuitenkin elämä hioo meistä kaikista kulmia: mies on oppinut yhteiselomme aikana imuroimaan ja minä olemaan välittämättä sotkuista.
   Aurinkoista viikon jatkoa sinulle! <3

   Poista
 9. Höyrymopista en ollut kuullutkaan aikaisemmin. On varmasti hyvä. Saisikohan sillä höyryteltyä korkeakiiltoisista kaapeista sitkeät sormenjäljet? Meillä siivotaan kerran viikossa. Pölystä en niin häiriinny, mutta tavaroita järjestelen paikoilleen joidenkin mielestä suorastaan neuroottisesti. Minimalistin mieli tai jotain. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Valitettavasti en usko että höyrymopista olisi apua kaappien pintoihin ;) Olisi nimittäin turhan raskas nostaa se ylös lattiatasosta...
   Kiinnostavaa, että järjestys on sinulle tärkeää mutta pöly ei häiriinny. Eräs läheiseni on ihan samanlainen: tavarat ovat hyllyllä lähes geometrisessä järjestyksessä, päällä paksu pölykerros.
   Meitä on moneen junaan =)

   Poista
 10. Terve täältä juuri puunatusta kodista <3 Mä olen vähän samanlainen siivoaja kuin säkin. On niin paljon muutakin ja nyt tämä 2v levittää tavaraa joka kulmassa. Kerran viikossa kuitenkin pakotan itseni/miehen hommaan. Ja lapsilla on tämä karkkipäivä-kuvio myös. Mä pyyhin pölyt, mies imuroi. Luututaan n kerran kuussa.
  Mutta siis äsken siivottiin. Mä pyrin nyt työssä käyvänä siihen että viikonloput on siivous-vapaita, ja torstai on siivouspäivä. Siis teoriassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatunnosto täältä - ihanteellista itsekuria! Meilläkin oli lapsuudenkodissa aina torstaisin siivouspäivä. Toisaalta mun äidillä ei mennyt 1,5-2 tuntia työmatkoihin vaan yhteensä parikymmentä minuuttia ja hänellä työpäivätkin oli lyhyempiä.
   Meillä ei kyllä riitä arki-iltaisin työpäivän päälle puhtia siivota :(

   Poista
 11. Ihan kirjoitit kuin minun kynästä. Siivoaminen oli joskus niin ihanaa, nyt se on...pakollista :D Kivalta näyttää moppi, pitäisi varmaan sutia meidänkin kylppäri sillä......... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi - ihanaa että meitä "toisinajattelijoita" sentään löytyy <3
   Suosittelen moppia lämpimästi - kyllä se perinteisen mopin ja rätin voittaa 6-0!

   Poista
 12. Olen aina ajatellut olevani ainoa laatuani... :D Meillä ei imuroida joka viikko, pölyjen pyyhimisestä puhumattakaan. Järjestyksen ihmisenä sekä yhden teinin vanhempina meidän taloudessa ei ole edes mitään tekosyitä käytettävissä. Paitsi ajanpuute tai pikemminkin ajan priorisointi. Minä neulon tai liikun mieluummin kuin siivoan. Ja koko perhe voi olosuhteisiin nähden loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Hauskaa, että meitä muitakin löytyy :) Priorisointi, siitähän tässä nimen omaan on kyse. Asioiden asettamisesta tärkeysjärjestykseen.

   Poista
 13. Just katoin omassa kylppärissämme vastaavia kohtia ja vähän puistatti. Samanlainen ajatus kävi mielessä, että "tervetuloa meille saunailtaan..." Mä tykkään järjestyksestä ja siisteydestä, mutten jotenkin kykene tuottamaan niitä itseäni tyydyttävällä tasolla (ainakaan tällä hetkellä). Toisinaan iskee siivousvimma, jolloin järjestelen manian vallassa, mutta kylppärin lattiakaivot jää yleensä kyllä silloinkin nuhjuisiksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you, sister. Katselin Hipun kanssa videota ennen kuin latasin sen Vlogiaan ja kysyin tyttäreltäni: "Voinko mä julkaista tällaista meidän kodista?" Tyttö, joka on vielä suurpiirteisempi kuin minä, sanoi että "totta kai". Ja sitten syntyi tämä postaus.
   En minä vieläkään ole ylpeä tuosta lattiakaivon kondiksesta mutta ehkä tämän "itsensäpaljastelun" myötä saan kimmokkeen pitää sen jatkossa paremmassa kunnossa - tiedä häntä?
   Kuten sanottu, minäkin tykkäisin pitää paikat järjestyksssä ja puhtaina jos olisi enemmän aikaa. Mutta kun ei ole, on tehtävä valintoja...
   Sitten eläkkeellä varmaan kulutetaan aikaa jynssäämällä lattiakaivoja hammasharjalla, eiks je? :D

   Poista
 14. Välillä siivoon 14 tuntii viikossa, välillä nolla :-D En jaksa stressata, eikä mulla ole tiettyjä viikonpäiviä tietyille siivoustehtäville. En laske pyykin- ja astianpesukoneen käyttöä siivoukseen; ne on pakko joka päivä ;-)
  Missään tapaukses en haluu ketää ulkopuolista meille siivoo. Miehen reissuhommat tekee "yhdessä siivoomisen" mahdottomaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että jollain toisellakaan ei ole tiettyä, säännöllistä siivouspäivää <3 En minäkään laske noita erillisiä kodinkoneiden tyhjennyksiä ja täyttöjä siivoamiseksi. Siivoamista on mielestäni eri tasojen raivaus eli tavaroiden paikoilleen järjestely, jolloin parhaimmassa tapauksessa tuloksena on tyhjät pöydät, työtasot jne. sekä tietenkin imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja se lattioiden, vessan + kylppärin pesu.
   Yksi syy, miksi me lopetettiin siivoojan käyttö oli se, että aina ennen siivoojan tuloa meinasi tulla mahahaava, kun piti raivata ne roinat pois tasoilta kauhealla kiireellä. Niiden nimittäin piti olla tyhjät siivoojan tullessa, koska maksoimme siivoojalle tasojen puhdistamisesta. Meni vähän liian stressaavaksi, kun ei voinut järjestellä omassa aikataulussaan vähitellen vaan siihen tiettyyn aikarajaan mennessä. :/

   Poista
 15. On olemassa myös höyrypesureita, lainasin sellaisen kerta porukoilta. Sillä saisi pestyä kaapinovia ja seinäkaakeleita, jos pinta kestää kuumuutta. Siinä moottori ja vesisäiliö on pesuvarresta erillään samoin kuin tavallisessa imurissa. Höyrymoppi on uusi tuttavuus mulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä selvitellä, saisiko sellaisen seuraavaksi testiin... :)

   Poista
 16. Kiva postaus siivouksesta! Höyrypesuri löytyy kaapin perukoilta, hyvä merkki, huono tulos...en tykännyt tai sitten en vaan osannut :-) Höyrymoppi on ihan uusi tuttavuus, onnistuukohan parkettilattian pesu?
  Meillä siivotaan silloin kun näemme sen tarpeelliseksi, molemmat tehdään vuorotöitä (paitsi nyt minä päiväopiskelija vielä hetken) ei meillä ole koskaan oikein ollut siivouspäivää ja nuoriso on autellut joku heistä innokkaammin kun toinen. Koska meillä on aina ollut kotieläimiä, kissan ja koirankarvoilta ei voi välttyä...(kiva aika taas edessä, kun alkaa kevään karvanlähtö)... ja imuriin on tartuttava joskus useamman kerran viikossa :-) Lattioita pyyhitään kostealla tarpeen ja tahrojen mukaan, samoin pölyjä, joskus useammin joskus harvemmin, kiireen ja viitseliäisyyden mukaan!
  Stressiä en siivoamisesta ota, nuorempana kyllä joskus, mutta vanhemmiten sitä viisastuu tai laiskistuu ;-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen viisauden ja laiskuuden zen-tila mullakin on tavoitteena. Sitä varten vain täytyy vielä kertyä lisää vuosia ja elämänkokemusta...
   Meillekin on tulossa syksyllä koira ja hieman hirvittää miten tämän siisteystason kanssa sitten käy :P Tosin koira on sellainen josta ei pitäisi juurikaan irrota karvaa mutta totta kai sen mukana tulee lisää kuraa ja muuta sotkua taloon... No, mietitään sitä sitten ;)

   Poista
  2. Ai niin ja minä kyllä pesin höyrymopilla myös meidän tammiparketin. Käsittääkseni se sopii kaikille koville, vettä kestäville pinnoille. Laminaatille sitten vissiin ei sovi (meillä on laminaattia vain yhdessä huoneessa).

   Poista
 17. Olen miettinyt tuollaista höyry moppia pitkään ja nyt ehkä ostan sellaisen. Meillä koiraperheenä varmaankin täytyy ensin imuroida? Eikös vaan? Sehän ei ime mitään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, imuroida kannattaa ensin. Höyrymopissa on mikrokuituliina, joka kyllä toimii ikään kuin tomuliinana mutta ei se roskia poista, kun on kostea. Eli korvaa mielestäni lattioiden pesun ja nihkeällä pyyhkimisen mutta ei imurointia. Siivousintoa!:)

   Poista
 18. Täällä imuroidaan pikaisesti lähes päivittäin, samoin tehdään pientä siivousta usein. Tykkään kun kotona on siistiä ja lasten myötä olen oppinut tekemään tehosiivouksia :D Pienellä ajankäytöllä siistin näköistä, kunhan ei katso liian tarkkaan ;) Kaapeissa vallitsee helposti kaaos, niitä tulee järjesteltyä harvemmin. Oi, ajatus siivoojasta kuulostaisi ihanalta! Kun joku pesisi puolestani ikkunat sekä tekisi ns. suuremman viikkosiivouksen mattojen kopisteluineen, se olisi ihanaa! Minä tyydyn sitä odotellessa vain näihin useisiin pienempiin siivoiluihin :)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Minä itse asiassa olen useammin pesettänyt ikkunat siivoojalla kuin pessyt itse. Se on sen verran raskasta hommaa, meillä on niin paljon ikkunoita (12) ja kun kotisiivouksesta saa kotitalousvähennyksenkin... Viime kesänä pesin pitkästä aikaa itse. Edelliskerta taisi olla joskus kun olin vielä hoitovapaalla. :)

   Poista
 19. Olipahan kiva teksti, löysin ihan sattumalta etsiessäni tietoa höyrymopista. Heti huomenna ostamaan sellainen ��. Minä olen lasten, eläinten ja vaativat uran takia kasvanut irti aiemmin vaivanneesta siivoushysteriasta -onneksi. Elämä menee hukkaan jos vain puunaa nurkkia -ja lapsille jää taatusti paremmat muistot yhteisistä retkistä ja harrastuksista kuin viimeisen päälle tiptop kodista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että piipahdit lukemaan ja jätit kommentinkin - tulethan pian uudestaan! :) Olen täysin samaa mieltä noista prioriteeteista. Niistä vaan pitää muistuttaa itselleen säänmöllisesti, jos on suorittaja...
   Kivaa uutta viikkoa sinulle!

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!