9. helmikuuta 2015

10-vuotias blogivieraana ja ihanan lastenkirjan ARVONTA


Yhteistyössä Lasten Keskus.

Tänä vuonna on Sibeliuksen juhlavuosi, sillä on kulunut 150 vuotta suuren säveltäjämestarin syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi Lasten Keskus on julkaissut lapsille suloisen kuva- ja musiikkiteoksen nimeltä "Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa". Se kertoo säveltäjästä hänen lapsenlapsensa näkökulmasta.

Sain kirjan arvioitavaksi blogini kautta ja luin sen tietenkin heti Hessulle ja Hipulle. Kuuntelimme lukiessamme kirjaan kuuluvaa CD:tä, jossa on Sibeliuksen rakastetuimpia kappaleita.10-vuotias tyttäreni, joka on jo varsinainen sanaseppo, suostui kertomaan opuksesta omin sanoin teille blogini lukijoille:

Meillä oli koulussa Sibelius- konsertti, joten kirja sopi hyvin teemaan. (Tosin myöhästyin konsertista, kiitos huonon kelin.)
Äiti tuputti kirjan syliini keskeyttäen auvoisen Akkari- hetken.
- Lukisitko sen, niin voisit vaikka vähän kirjoittaa mun blogiin siitä? 
Suostuin, ja tässä nyt ollaan. No, rakastin kuvitusta ja varsinkin sitä kuvaa, jossa tyttö painaa sormen suulleen ja käskee lukijan olla hiljaa, koska Janne-pappa kuuntelee radiota.
Kun Äiti luki Hessulle kirjaa ääneen, kuuntelin toisella korvalla musiikkia, ja päätin, että haluan kuulla konsertissa Valse tristen. Se kuulosti kivalta. 
En niin kauheasti pitänyt siitä, kun Aino kertoi Sibeliuksen elämänkertaa, muu oli ihanaa!Katri Kirkkopelto taitaa olla tästä lähin lempikuvittajani, kuvitus oli paras mitä olen missään kirjassa kohdannut! (Tuo oli minulta paljon sanottu, olen piintynyt kirjatoukka joka on lukenut satoja kirjoja.)
Ainoa juttu, minkä haluaisin vielä tietää, kuka Sibeliuksen lapsenlapsista kirjan tyttö oli?
Koulun konsertissa puhuttiin ” Sibeliuksen hittibiiseistä” mikä tuntui lähes pöyristyttävältä. Ne ovat sinfonioita hyvänen aika!
Ja vastaus sille, joka haluaa tietää, kuulinko sen Valse tristen. En kuullut, kun tulin, se oltiin jo ehditty soittaa.

Soiva metsä  jaetaan kaikille Suomen alakouluille vuoden 2015 aikana. Kirjan kuvitus ja teksti ovat Katri Kirkkopellon käsialaa. Kuvakirja sisältää cd:n, jolla sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esittävät Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia.

Osallistuin taannoin kirjan julkisustilaisueen Helsingissä. Tein tilaisuuden jälkitunnelmissa vlogiini Vlogiaan pienen videon, josta saa esimakua kirjan musiikista.

https://vlogia.com/videot/1110/soiva-metsa-teoksen-julkistustilaisuudessa

Mikä parasta, Lasten Keskus antoi minulle mahdollisuuden arpoa blogini lukijoiden kesken kolme tällaista kuva- ja musiikkiteosta! 


Vastaa tähän postaukseen ja kerro, mitä mieltä olet klassisesta musiikista, niin olet mukana arvonnassa! 
Vastaa siis tähän postaukseen ja ilmoita, monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden!

Arvonta päättyy 16.2. klo 21. Sen jälkeen ilmoitan onnelliset voitttajat.


Arpaonnea kaikille kirjojen ja musiikin ystäville! 
--------
This year we celebrate the Finnish national composer Jean Sibelius who was born 150 years ago. As a part of the celebration Lasten Keskus has published a wonderful book about him. In the book there's also a CD which includes some of the most loved pieces of Sibelius. I read the book to my 10 and 7 year old children and we listened to the CD a the same time. My 10 year old daughter who's very keen on writing wanted to write a review of the book in my blog.
Lasten Keskus gave me an opportunity to organize a lottery of three books. If you follow my blog in Blogger you have one lot. If you also follow my blog in BloglovinBlogilistaFacebook, InstagramTwitter or Vlogia, you will have two lots.
If you in addition share this lottery via your blog or Facebook, Twitter or Instagram, you will have three lots.
Good luck!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista | vlog @Vlogia.

43 kommenttia:

 1. Kolmella mukana aivan ihanassa arvonnassa. <3 Jaanpa tämän blogin facesivuilla, siellä tuntuu immeiset hyvin huomaamaan arvonnat. Paremmin kuin blogin seinällä, koska monet lukevat mobiiliversiolla eikä mainoksia näy :)

  Ihanaa iltaa. <3

  Tiia

  tiia68@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun olet mukana arvonnassa! Mitä mieltä olet klassisesta musiikista? ;)

   Poista
 2. Yhdellä arvalla mukana arvonnassa, seuraan blogia bloggerin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun osallistut arvontaan! Mitä mieltä olet klassisesta musiikista? =)

   Poista
 3. Kahdella arvalla mukana hienossa arvonnassa.

  Nykyään olen vieraantunut musiikista lähes kokonaan, klassinen musiikki oli kuitenkin ihan parasta jossain vaiheessa nuoruutta. Sinfoniat ovat kauniita, ajattomia ja tunteita herättäviä taideteoksia. Hienoa, että lapsille ehdään Sibelius ja hänen tunnetuimmat teoksensa tutuiksi näin hienon kirjan kautta.

  ei.ihan.viela@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän sama tilanne musiikin kuuntelun suhteen. Siksi näitä Sibeliuksen rakastetuimpia kappaleita olikin jotenkin niin avartavaa taas kuunnella, Kiva, kun osallistut arvontaan!

   Poista
 4. Hyppään kolmella arvalla mukaan tavoittelemaan ihanaa kirjaa! Bloggerin kautta seuraan.

  Klassisesta musiikista erityisesti Sibeliuksen musiikki on lähellä sydäntä.
  ansamaria1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kaksi arpaa kiitos. Uskon että klassinen musiikki tekee hyvää ja rauhoittaa mieltä. Tytär tanssii balettia ja pitää klassisesta musiikista.

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kahdella arvalla tätä mielenkiintoista palkintoa tavoittelemassa!
  minnakn@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun osallistut arvontaan! Mitä mieltä noin yleisesti olet klassisesta musiikista? :)

   Poista
  2. Ihan liian vähän tulee kuunneltua. Saati konserteissa käytyä. Joskus 4v laittaa klassista soimaan (on meillä muutama cd) ja tanssii "balettia".

   Poista
 7. Kolmella arvalla mukana :) Kiinnostava palkinto :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun osallistut arvontaan! Mitä mieltä olet klassisesta musiikista? =)

   Poista
 8. Kuulostipa tutun oloiselta kymppivuotiaan tarinoinnilta! Ihana! Meillä miehen puoli on ammattimuusikoita klassisen puolelta, ja ravaamme konserteissa ja oopperassa muutaman kerran vuodessa ainakin. Tämä olisi mieleinen voitto! Nyt vain yhdellä arvalla mukana, pitääpä napata sut blogloviniin paremmalla ajalla..

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Kiva, kun osallistut! Mitä tykkäät klassisesta musiikista? :)

   Poista
 10. Kahdella arvalla mukana! Klassista tulee kyllä kuunneltua ihan liian harvoin eli nykyään ei juuri koskaan - ehkä joskus pari kertaa vuodessa radiosta vain. Teininä minulla oli muutama lempiklassinen, joita luukutin - varsin melankolisissa fiiliksissä tietenkin. ;)

  Olisi hauska päästä kuunteluttamaan tätä omilla lapsilla. Varsinkin nuorempi 2,5v on selkeästi musikaalinen, muttei ole tainnut kertaakaan päästä klassista kuuntelemaan. Lastenlaulut hän jo sujuvasti laulaa mukana ja tanssijalkaa alkaa vipattaa esim kauppojen musiikki.

  (Minuun saat yhteyden blogini kautta, jos sattuu arpaonni suosimaan.)

  VastaaPoista
 11. 2arpaa
  RAKASTAN! Soitan myös itse mm. Sibeliusta
  luumunkukka(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Mukana 3:lla arvalla - > blogi, instagram ja esittelin myös tämän ihanan arvonnan facebook-sivuillani.
  Klassinen musiikki on lähellä sydäntäni ja Sibelius kuuluu klassisen musiikin kärkeen. Mikään muu kuin hieno Finlandia ei voisi päättää Tuntematon Sotilas -elokuvaa. Ja iäti muistan kun Susanna Rahkamo ja Petri Kokko voittivat jäätanssin Euroopan mestaruuden Valse Tristellä.
  Viulukonsertto on hieno ja Karelia-sarja vaikuttava.
  tuuliapix@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut, arpaonni suosi sinua! Voinko antaa yhteystietosi Lasten Keskukseen, joka postittaisi sinulle palkintokirjan?

   Poista
 13. Mukana yhdellä arvalla kivassa arvonnassa! Toivottavasti onni potkaisee :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että osallistut arvontaan! Mitä mieltä olet klassisesta musiikista? ;)

   Poista
 14. Mukana kahdella arvalla! Pidän paljon klassisesta musiikista ja kävin paljon etenkin HKO:n konserteissa ennen lapsia.
  sopivastionnellinen@yahoo.com

  VastaaPoista
 15. Hurmaava lastenkirja! Kuvitus on lumoava!
  Pitääkin katsoa sitä tänne Costa Blancan Suomi-kouluun lapsille!
  Kahdella mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, kiva kun osallistut arvontaan! Mitä tykkäät klassisesta musiikista noin yleisesti?

   Poista
 16. Kahdella arvalla mukana ihanassa arvonnassa! Klassinen musiikki ja filharmoninen kuoro ovat tämän äidin henkireikä. Juuri kolme vuotta täyttänyt tytär tunnistaa kuvasta (sekä nuoren että vanhan) Sibeliuksen sekä mm. kapellimestari Hannu Linnun ja Musiikkitalon. Sibelius on erityisen lähellä sydäntä, itkin vuolaasti kun viime kesänä pääsin vihdoinkin Ainolaan.

  VastaaPoista
 17. Mukana yhdellä arvalla.
  Mielestäni klassinen musiikki sopii hyvin rauhoittumishetkiin ja keskittymiseen.
  pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista
 18. Heippa, mukana kahdella arvella.
  Klassinen musiikki on seurana autossa, etenkin oopperamusiikki, ja etenkin silloin harvoin kun saan ajaa yksin autolla. Samoin käyn paljon oopperassa ja baletissa, seurana enimmäkseen tyttäreni (8v). Nyt toukokuussa on tulossa Oopperaan Satumainen Sibelius -musiikkisatu, jossa pohjalla Roald Dahlin Tynkätyiset, se sopii ihan pienillekin.
  varikaspaiva (at) gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kahdella arvalla mukana :)
  Harvoin kuuntelen klassista musiikkia! Pitäisi ehkä kuunnella enemmän, koska uskon että se voisi rauhoittaa :)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Klassinen musiikki auttaa keskittymään ja rentoutumaan. Lapsille se on mukavaa musiikkia myös unihetkille. Klassinen musiikki antaa ajatuksille siivet.

  Kahdella arvalla mukana:blogger & bloglovin.

  VastaaPoista
 21. Ihana kirja ja cd, jos voitan otan tuon käyttöön töissäni eskarissa. Mukana arvonnassa 3 arvalla.
  kirsi.rehunen@elisanet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut, arpaonni suosi sinua! Voinko antaa yhteystietosi Lasten Keskukseen, joka postittaisi sinulle palkintokirjan?

   Poista
 22. Hei! Kiva blogi ja mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis musiikinopettaja, mutta tällähetkellä musisoin lähillä lasten kanssa kotona. Bloggerin seurataan ja instagrammia,

   Poista
 23. mukana arvonnassa! klassinen musiikki kuuluu jokaiseen päivään meillä... se rentouttaa ja rauhoittaa :)
  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
 24. Hain tänään postista ko. kirjat suomen ja englanninkielisinä. Haluan, että lastenlapseni pääsevät mukaan Sibeliuksen ihanaan sävelmaailmaan ja nauttimaan uskomattoman makeasta kuvituksesta. Yksi lapsista on englanninkielinen, joten hän saa oman kirjansa. Kahdeksan muuta saavat tutustua vuorollaan kirjan ihanuuksiin. Jotta heillä kullakin olisi mahdollisuus nauttia monipuolisesta teoksesta pitempään niin osallistun kolmella arvalla arvontaan. Ihaillen pirkko.hautaniemi-lehtisalo@simo.fi :)

  VastaaPoista
 25. Ihanan kuuloinen kirja, yhdellä arvalla mukana! Olisin innoissani tuosta, klassista musiikkia kun pääosin kuuntelen, ja sitä olisi ihana avata lapsille paremmin kuvien ja tarinoiden avulla.. Huipusti tyttäresi kertoo kirjasta! 😊 heinikangas@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Ihana kirja :) Kahdella arvalla mukaan

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut, arpaonni suosi sinua! Voinko antaa yhteystietosi Lasten Keskukseen, joka postittaisi sinulle palkintokirjan?

   Poista
 27. Osallistun kahdella arvalla mukaan. Jaettu ja seurattu niin täällä kuin Facebookissakin :) marjukkajoutsi@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Oi, oikein opelle sopiva arvonta! Juuri saatiin musiikin historian jakso koetta vaille päätökseen, tulevina vuosina tuollaisesta arpapalkinnosta olisi opetuksenkin kannalta paljon iloa. :) Harkitsenpa hankkimista, vaikken voittaisikaan. Yhdellä arvalla mukana. :)

  hiudipii at gmail piste com

  VastaaPoista
 29. yhdellä arvalla mukana pappilanmummo

  VastaaPoista
 30. Tämän arvonnan voittajat ovat Tuulia, Henna 73 sekä Kirsi Rehunen. Onnea voittajille!

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!