31. joulukuuta 2014

Uudenvuoden lupaus: asiat tärkeysjärjestykseen

Koh Lanta
Koh Lanta
Koh Lanta
Koh Lanta
Koh Lanta
Uudenvuoden aatto on ollut hyvin tavallinen, kuuma lomapäivä täällä Koh Lantalla Silti toivon, että en unohda sitä.

Minä ja lapset heräilimme aamukahdeksalta, mies vielä jatkoi uniaan. Kävin rannalla kävelyllä. Menimme tytön kanssa aamu-uinnille. Uin vähän matkaa, sitten tyttö opetti minua tekemään porekuplia vedenpintaan jaloilla ja käsillä.

Olimme aamupalalla taas viimeisten joukossa kymmenen maissa. Vajaassa parissa viikossa ehtii jo muodostaa omat lomarutiinit: söin aamupalalla samanlaisen annoksen kuin useimpina aamuina: tuoreita hedelmiä, hedelmämehuja, kokin minulle valmistama munakas, teetä ja paahtoleipää appelsiinimarmeladilla.

Rasvoimme lapset kireestä kantapäähän 50-suojakertoimella, sillä oli tulossa kuuma päivä. Kävelin rannalla vesirajassa pitkään, sillä halusin tuntea kuuman auringon ihollani, tankata sitä jo varastoon Suomen talvea varten.

Uimme lasten kanssa altaassa. Teimme kuperkeikkoja, sukeltelimme.  Pikkupoikakin on täällä oppinut hienosti sukeltamaan! Vaikea uskoa, että vielä viime kesänä häntä arastutti pistää pää veden alle.

Luin kirjaa, surffasin vähän netissä. Söimme lounasta hauskassa Thai Cat -rantabaarissa, jonka pöydät olivat pienten majojen sisällä ja pöydän ääressä pystyi makaamaan. Kokeilimme uusia hedelmäpirtelöitä, lempparini ananaksen sijaan tilasin tällä kertaa omenapirtelön. Mies päätyi kookospirtelön sijaan guavaan. Hedelmäpirtelöt ovat yksi parhaista asioista täällä! Tuoreista hedelmistä puristettu vitamiinipommi, joka maksaa vain euron verran... Lounaaksi tilasin papaija-salaattia, joka meinasi korventaa kielen! Yritin sanoa tarjoilijalle "medium spicy" mutta hän ei ilmeisesti ymmärtänyt :P

Lounaan jälkeen torkahdin hetkeksi pöydän ääreen, makuuasennossa kun olin. Sitten otin jalkahieronnan. Mies ja lapset jatkoivat vielä uimista. Illalla hotellilla on uudenvuoden juhlabuffetti ja thai-show. Edellisreissulla se oli lapsille valtava elämys.

Yleensä vältän uudenvuoden lupauksia. Ne on niin helppoa rikkoa heti tammikuussa. Tällä kertaa lupaan kuitenkin muistaa nämä laiskat, kuumat lomapäivät. Palata niihin aina, kun kylmä ja pimeä ahdistaa.

Yritän myös olla vähemmän tunnollinen työntekijä. Lähteä ajoissa töistä kotiin. Opetella vetämään rajani ja sanomaan ei. Asettamaan joka päivän alussa perheen ja oman hyvinvointini etusijalle. Tekemään vain 100-prosenttista urakkaa 130-prosentin sijaan. Lupaan raportoida täällä blogissa, miten onnistun :)

Onnellista uutta vuotta sinulle, blogini lukija! Kiitos, kun piipahdit lukemaan. Erityiskiitos kommenteista ja vertaistuesta! Toivottavasti vuosi 2015 vie sinut lähemmäs sitä, mistä unelmoit.

10 kommenttia:

 1. Mahtava uudenvuoden lupaus!

  Minäkin olen tosi tunnollinen työntekijä. Ja nyt tietoisesti viime vuodet rajannut työaikaani. Mieleeni on jäänyt erään psykologi-työkaverini sanat, kun hän kerran sanoi minulle, että hän pyrkii ajattelemaan, ettei hautakivi kiillä sen enempää vaikka kuinka olisi ahkeroinut töissä. Mutta omalle perheelle on ensiarvoisen tärkeää, että olet antanut aikaa sille. Heille sinulla on ollut korvaamaton merkitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä, olen jo pitempään ollut. Käytännössä vain on vähän hankalaa "elää kuten opettaa" kun kohtaa tämän ideologian vastaisia vaatimuksia.

   Poista
 2. Upea lupaus uudelle vuodelle. Jos olisin työelämässä, haluaisin luvata samoin. :) On ollut kiva lukea tunnelmia reissultanne. Ihanaa perhelomaa olette viettäneet. Minä odotan jotain vastaavaa tulevalta vuodelta. Onnellista uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, mukavaa jos olet tykännyt matkakertomuksistani :) Toivottavasti uusi vuosi tuo sinulle sen, mistä haaveilet!

   Poista
 3. Ihania kuvia, aurinko välittyy tänne asti. <3 Tein hieman omiakin "lupauksia" vaikka todellisuudessa en juuri lupaile ja siinä juuri piileekin se syvälle kätketty lupaus, olla itselle armollisempi. <3 Ihanaa uutta vuotta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja onnellista uuttavuotta myös sinulle! Joo, yksi lupaus voisi olla se, ettei kuitenkaan pingota näistä lupauksista ;)

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta! Kiitos kivasta blogista. Uran (tai ehkä jopa kahden?) ja perheen yhdistäminen on välillä haasteellista ja on mukava lukea kokemuksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kommentoit, hyvää uutta vuotta myös sinulle! Kiva, jos blogistani on iloa. Itse painin onneksi vain yhden uran ja perheen yhdistämisen haasteiden kanssa. Olen onnekas, koska puolisoni ei ole urasuuntautunut. Kunnioitan valtavasti kaikkia, jotka pyörittävät vielä monimutkaisempaa palapeliä kuin minä - tsemppiä! <3

   Poista
 5. Ihanat lupaukset. Voisin kuvitella, että niitä (kuitenkin ilman stressiä) noudattamalla vuodestasi tulee tosi onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ylimääräinen lupaus voisi olla se että en stressaa näistä lupauksista ;)

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!