30. marraskuuta 2014

Kaamosajan selätysvinkit osa 2: hauskat sisäpuuhat

Osa postauksesta yhteistyössä reippailuhalli Huimalan kanssa

Päätin joulukuun ajan jakaa kanssanne muutamia keinoja, jotka ovat tuoneet omaan kaamosaikaani energiaa. Jotten vaikuttaisi täysin ehdottomalta ulkoilufriikiltä (kuten ensimmäisen kaamosajan selätysvinkin perusteella voisi luulla) on toinen vinkkini tässä: keksi mukavaa tekemistä sisätiloissa.

Koululaisten kanssa ulkoilu ei enää ole jokapäiväinen rutiini, kuten vielä muutama vuosi sitten. Onneksi ruudun tuijottelu ei ole ainoa mielekäs sisäpuuha (vaikka lapset sitä itse hanakasti ehdottaisivatkin) vaan kotona voi keksiä paljon muuta kivaa tekemistä.

Maailman Paras Mies taisi kotiäitiaikanani ihmetellä minun ja lasten rutiininomaista elämänmenoa. Suorittaja kun olen, kotiäitinä minulle oli hyvin tärkeää pyrkiä säännöllisyyteen eli siihen, että ateriat syötiin tiettyyn aikaan, sen jälkeen ulkoiltiin vähintään x minuuttia ja lapset pääsivät päiväunille ennaltamäärätyllä kellonlyömällä.

Kun mies oli hoitovapaalla, meno varmaan oli asteen rennompaa. Hän ei esimerkiksi ulkoiluttanut lapsia kurjalla säällä. Edelleen hän on hyvä keksimään lasten kanssa kivaa sisäpuuhaa. Näinä harmaina kaamosiltoina meidän käytävällä voi usein päästä seuraamaan ammattilaisten sählymatsia! Tässä pätkässä pelaavat Vancouver ja San Jose.Minä en ole yhtä etevä leikkimään lasten kanssa kotona, koska siellä joka nurkasta irvistelee vastaan joku tekemätön kotityö. Siksi vietän mielelläni lasten kanssa laatuaikaa kodin ulkopuolella.

Meillä oli Hessun kanssa viikonloppuna äiti-poika-ilta, sillä mies oli pikkujoulussa ja Hipu kaverinsa luona yökylässä. Ajattelin ensin, että katsomme vain pojan kanssa leffan ja napostelemme jotain hyvää. Mutta sitten keksin aktiivisemman vaihtoehdon: päätimme lähteä reippailuhalli Huimalaan. Sain blogini kautta sisäänpääsymaksusta alennusta.

Hessu tykkää Huimalassa erityisesti trampoliineista ja autoradasta. Huimalassa jokainen leikkiväline on pisteytetty sen mukaan, miten ne kehittävät tasapainoa, kehonhallintaa, silmien ja raajojen yhteistyötä sekä tilanhahmotusta. 

Trampoline

Trampoline


Autorata

Autorata


Huimala

Huimalassa

Huimala


Huimalassa arki-iltaisin (tiistai-perjantaina klo 17 jälkeen) lapsen sisäänpääsymaksuun sisältyy myös ruoka-annos. Aikuinen pääsee S-Etukortilla maksutta Huimalaan maksavan lapsen seurassa.

Meillä oli mukavaa :) Hessu touhusi kavereineen eri laitteissa ja kävi aina välillä moikkaamassa minua aikuisten nurkkauksessa. Se on aikuisten oma tila, jossa on hierovat tuolit ja hyvä valikoima aikakauslehtiä.

Mielestäni Huimala on mainio tapa viettää aktiivisella tavalla kaamosajan harmaa ilta, jos keli ei houkuttele ulkoilemaan.

4 kommenttia:

 1. Kuullostaa mukavalta päivältä! Minäkin ilmoitin pojan Hoplopissa alkavaan liikkariin ja toivon että sieltä löytyy myös tuo hierova tuoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Hoplopissa on liikkareitakin? Toivottavasti hierova tuoli tai jotain muuta löytyy! :)

   Poista
 2. Nuo sisäpelit (sählyä ja jalkapalloa käytävällä) ovat meillä jokapäiväinen hupi. Välillä voi mennä pallopeleissä jotain rikki, mutta onhan tämä lastenkin koti ;). Poikien äitinä oppii väkisin hölläämään... Tunnistan itseni tuosta kertomastasi, että on vaikea keskittyä leikkimään lasten kanssa kotona, kun "äidin työt" ovat silmissä jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tällainen vanha ja kulunut koti (http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/2014/10/welcome-to-our-ranch.html) joten ei ole väliä, vaikka jotain menisikin rikki... Kiva kuulla, että meitä suorittajia on muitakin ;)

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!