16. lokakuuta 2014

Vanhemmuus on matka, jolla kohtaamme itsemme

Läheisessä ihmissuhteessa kohtaamme itsemme, totesi eräs viisas bloggari.

Kuopukseni Hessu aloitti koulun tänä syksynä. Kun vein pikku miestä keväällä viimeisen kerran eskariin tuli tunne, että jokin aikakausi oli päättymässä. Pohdin Facebookissa: "Haikeaa: meidän vauva kasvaa isoksi... Hienoa: ehdinköhän jatkossa ajoissa töihin?"

Esikoululainen

Päättyvä aikakausi ei kuitenkaan ollut ruuhkavuodet, vaikka niin moni väitti. Tässä elämänvaiheessa vanhemman ajatuksiin nimittäin tulee helposti ruuhkaa. Koululainen kaipaa erilaista, aktiivista läsnäoloa vanhemmaltaan kuin vauva tai taapero. Ja esiteinin identiteettimyrskyissä aikuinen vasta joutuukin kehittämään itsetuntemustaan! Kun yhtälöön summataan vielä haastava työ ja aikaavievä harrastus- sekä kaverirumba, on tuloksena kenties vanhemmuuden mielenkiintoisin - vaan ei välttämättä seesteisin - ajanjakso.

Suurin osa perheblogeista käsittelee vauva- ja taaperoaikaa. Mihin bloggarit katoavat, kun vanhempainvapaa päättyy?

Minulle heräsi halu  jakaa kanssasi oivalluksia vanhemmuudesta ja ihmisenä kasvusta.

Jos läheisessä ihmissuhteessa kohtaamme itsemme, niin erityisesti vanhemmuus on huikea trippi omaan sisimpään. Tervetuloa jakamaan tämä matka kanssani - keskustelemaan, kuuntelemaan, lohduttamaan ja oppimaan toisiltamme!

tie

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olet oikeassa, mielenkiintoista tämä elämänvaihe on ollut ja uskon, että se muuttuu koko ajan vielä mielenkiintoisemmaksi..

   Poista
 2. Heipä hei!

  Onnittelut uudelle bloggaajalle, kiva kun kävit vinkkaamassa :) Onko siitä jo tosiaan yli vuosi aikaa, kun tapasimme... Aika kuluu hirmuisen nopeaan! Mukavaa talven odotusta

  t: cebic

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, kiva kun kävit kurkkaamassa :) Aika kuluu nopeasti, kun on hauskaa. Aurinkoista loppusyksyä sinnekin!

   Poista
 3. Myös Anun blogista eksyin kun nimimerkkisi sai klikkaamaan ja kiinnostumaan! :) (Jos sitä joskus itsekin.. siis uraäidiksi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, tervetuloa! Kiva kun kiinnostuit :) Ura on kivaa ja äitiys mahtavaa, niiden yhdistäminen vain voi joskus olla haastavaa. Mutta suosittelen - itselläni ainakin saldo on plussan puolella.

   Poista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi!